علوم هوا فضا
رئیس مركز فناوری های راهبردی معاونت علمی مطرح كرد

پلاسما درمانی برای درمان كرونا در مراحل تحقیقات قراردارد

پلاسما درمانی برای درمان كرونا در مراحل تحقیقات قراردارد

به گزارش هوا فضا رئیس مركز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلان اینكه هم اكنون كلیه مطالعات پژوهشگران در زمینه درمان كرونا با پلاسما و واكسن در مراحل تحقیقات اولیه قرار دارند، اظهار داشت: در صورت كسب مجوز از كمیته اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی وسازمان غذا و دارو، رسماً اخبار مربوطه در این رابطه اعلام خواهد شد.


دكتر اسماعیل قادری فر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به استفاده از تكنولوژی های جدید در درمان بیماران مبتلا به ویروس كرونا، اضافه كرد: استفاده از فناوری هایی چون پلاسما و یا سلول های بنیادی در مراحل تحقیقاتی وجود دارند و بعد از انجام آزمایشات فاز حیوانی و كارآزمایی های بالینی در صورت كسب مجوز از كمیته اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی وسازمان غذا و دارو، رسماً اعلام خواهد شد.
وی با اعلان اینكه از زمان شیوع این ویروس گام های جدی در زمینه درمان، تشخیص و پیش گیری از این بیماری برداشته شده است، اشاره كرد: در این راستا پژوهشگران و دانشمندان كشور اهتمام كرده اند كه همپای تحقیقات دنیا حركت كنند ولی این گام های در مراحل تحقیقات است و بعد از كسب مجوزهای قانونی، آخرین دستاوردهای این حوزه اعلام می شود.
قادری فر اشاره كرد: استفاده از روش های نوین درمان تنها از طرف كمیته علمی ستاد كرونا بعنوان مرجع ملی دراین زمینه اعلام خواهد شد، ادامه داد.
رئیس مركز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برخی اخبار در زمینه استفاده موفق آمیز از پلاسما برای درمان كرونا، اشاره كرد: مردم به اخبار انتشار یافته در فضای مجازی دراین زمینه توجه نكنند و اخبار معتبر دراین زمینه از طرف كمیته علمی كرونا منتشر خواهد شد.
وی به اقدامات انجام شده در این كمیته در ۳ زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان، تصریح كرد: در این ۳ حوزه سازمان دهی خوبی از طرف ستاد علمی كرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد به شكلی كه در حوزه پیشگیری با مشاركت شركت های دانش بنیان مبادرت به تولید ماسك های نانویی و مواد ضد عفونی كننده بر پایه مبانی علمی و با مجوزهای سازمان غذا و دارو شد.
قادری فرد افزود: در ایام اول شیوع این ویروس كمبودهایی در زمینه ماسك و مواد ضد عفونی كننده داشتیم كه امروز این كمبود جبران شده است.
وی افزود: علاوه بر آن در حوزه كیت های تشخیصی نیز گام های خوبی برداشتیم ضمن آنكه مبادرت به تولید و ساخت دوربین های تب سنج شده كه هم اكنون در مبادی پر خطر نصب شده است.
بگفته رئیس مركز فناوری های راهبردی معاونت علمی روز گذشته قرار داد ساخت ۵ دستگاه دوربین تب سنج جدید منعقد شده است.
قادری فر با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه درمان، تصریح كرد: پژوهشگران در این عرصه در فاز تحقیقات و شناسایی روش های جدید درمانی همچون استفاده از پلاسما، تولید واكسن و دارو هستند ولی همه این حوزه ها در فاز تحقیقات قرار دارد و باید مراحل كارآزمایی های بالینی و كسب مجوزها را طی كنند.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، با شیوع ویروس كرونا اخباری در زمینه اثرات روش پلاسما درمانی برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس انتشار یافته است و در بعضی مراكز درمانی از بیماران مبتلا درخواست شده كه برای اهدای پلاسمای خون خود اقدام نمایند.
بر اساس این روش افرادی كه به این ویروس مبتلا شده و بهبود یافته اند، آنتی بادی قوی برای مقابله با كرونا در پلاسمای خون خود دارند؛ بدین جهت پلاسما این دسته از بهبود یافتگان گرفته و به بیماران بدحال كرونایی تزریق می شود. پلاسمای تزریق شده منجر به بهبود قوای بدنی بیماران بد حال و در نتیجه بهبود آنها خواهد شد.
مسوولان این حوزه اعلام نمودند كه این مطالعات در فاز تحقیقاتی است و در صورت تایید نهایی از طرف كمیته علمی ستاد كرونا اعلام خواهد شد.




منبع:

1399/01/12
21:21:23
5.0 / 5
3496
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا