علوم هوا فضا

تبدیل زباله های پلاستیكی به نانومواد كارآمد با همت دانشمند ایرانی دانشگاه كالیفرنیا

تبدیل زباله های پلاستیكی به نانومواد كارآمد با همت دانشمند ایرانی دانشگاه كالیفرنیا

به گزارش هوا فضا در میان پلاستیك ها پلی اتیلن ترفتالات(Polyethylene terephthalate)یا(PET) به لطف خصوصیت های آن در مقیاس گسترده در بخش های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد چون كه آنها غیرقابل شكستن، سبك و ضد آب هستند و همین مبحث آنها را از نظر اقتصادی به صرفه ساخته است اما یك بعد منفی دارند و آن آلودگی محیط زیست است. حال محققان آمریكایی با كمك ˮآرش میرجلیلیˮ محقق ایرانی دانشگاه ˮكالیفرنیا ریورسایدˮ چاره این مشكل را یافته اند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اما یکی از مضرات پلی اتیلن ترفتالات اثرات بد آنها بر روی محیط زیست است چون که سبب آلودگی اقیانوس ها می شوند. بنابراین، بازیافت ظروف پلی اتیلن ترفتالات در مبارزه با آلودگی و گرم شدن کره زمین از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در همین راستا مهندسین دانشگاه کالیفرنیا ریورساید(UCR) متد جدیدی را برای بازیافت زباله های پلاستیکی و تبدیل آنها به نانومواد برای ذخیره انرژی بوجود آورده اند. این کار یک گام مهم در کاهش آلودگی های ناشی از پلاستیک می تواند باشد.
محققان این مطالعه ابتدا قطعاتی از ضایعات پلاستیکی پلی اتیلن ترفتالات را که در بطری های نوشابه و خیلی از محصولات مصرفی دیگر یافت می شوند را در یک حلال حل کردند. آنها با استفاده از روش تولید فیبرهای الکتروریسی، فیبرهای میکروسکوپی را از پلیمر ساختند و نخ های پلاستیکی را در کوره، کربنیزه کردند.
سپس این ماده با یک اتصال دهنده و یک ماده رسانا مخلوط و بعد از آن خشک شد و درون یک ابرخازن دو لایه الکتریکی در چارچوب یک نوع سکه سلولی جمع آوری شد. هنگام آزمایش، مواد کاملاً بعنوان یک ماده ابررسانا دو لایه عمل می کردند. خصوصیات دقیق الکتروشیمیایی و تحلیلی نشان داد که ماده تولید شده دارای خصوصیت های دو لایه و واکنش شبه خازنی و یک اثر تقویت کننده است. باآنکه آنها به اندازه باتری های لیتیوم یونی انرژی ندارند، اما این ابررساناها می توانند خیلی سریع تر شارژ شوند. این امر سبب می شود باتری های مبتنی بر زباله های پلاستیکی برای خیلی از وسایل مانند وسایل نقلیه برقی، تلفن یا لپ تاپ گزینه مناسبی باشند.
آرش میرجلیلی(Arash Mirjalili) دانشجوی دکترا و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: طی این مطالعه ما نخستین قدم ها را برای بازیافت زباله های پلاستیکی در یک وسیله ذخیره انرژی قابل شارژ برداشته ایم. ما معتقدیم که این کار دارای مزایای زیست محیطی و اقتصادی بسیاری است و رویکرد ما می تواند فرصت های خوبی برای تحقیقات و توسعه آینده ایجاد کند.



1399/05/27
10:54:28
5.0 / 5
2161
تگهای خبر: باتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا