علوم هوا فضا
در گزارش هوا فضا اعلام شد؛

پروژه های تحقیقاتی سلول و ژن درمانی كرونا زمان بر هستند

پروژه های تحقیقاتی سلول و ژن درمانی كرونا زمان بر هستند

به گزارش هوا فضا مدیر كارگروه سلولی و ژن درمانی در رابطه با كووید۱۹ با تكیه بر اینكه پروژه های سلول درمانی و ژن درمانی زمان بر هستند، اظهار داشت: چندین پروژه را برای اجرا به تایید رساندیم كه در حال اجرا هستند.



دکتر علیرضا زمردی پور عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوی در مورد دستور وزیر علوم در خصوص تشکیل کارگروههای مختلف برای تصویب طرح های علمی و فناورانه قابل اجرا حوزه کووید ۱۹ به خبرنگار مهر اظهار نمود: در واقع کارگروهها بعنوان گروه کارشناسی پروژه های وارد شده به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری را ارزیابی کرده و طرح های قابل اجرا را شناسایی می کنند.
مدیر کارگروه سلولی و ژن درمانی در رابطه با کووید ۱۹ با اشاره به اینکه در این کارگروه هم طرح های وارد شده مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفتند، اظهار داشت: به صورت کلی طرح هایی که در پیشبرد اهداف کووید ۱۹ عرضه می شدند را ارزیابی کردیم و به معاونت پژوهشی فرستادیم.
زمردی پور با اشاره به اینکه ۲۱ طرح به این کارگروه برای ارزیابی وارد شد، بیان نمود: ما در کارگروه طرح هایی را برای اجرایی شدن به شورای پژوهشی پژوهشگاه ارسال کردیم که با هم همپوشانی نداشته باشند. نتایج طرح های حوزه سلول درمانی و ژن درمانی در دراز مدت مشخص می شوند.
وی با اشاره به اینکه هنوز نتایج این طرح ها مشخص نیستند، بیان نمود: ۲۱ طرح به این کارگروه وارد شده و تقریباً ۴۰ درصد این طرح ها به تصویب رسیده اما تصویب نهایی نشده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه زیست فناوری اظهار داشت: عمده این طرح ها به زمانی ۳-۵ ساله نیاز دارند تا به نتیجه برسند و بعضی از آنها در کشورهای خارجی اجرایی شده یا در حال اجرایی شدن است.
زمردی پور با تکیه بر اینکه این طرح ها برای درمان یا به شکلی در حوزه پیشگیری کرونا بر مبنای «دی ان ای» و «آر ای ای» هستند، اظهار داشت: در حوزه سلولی ترجیح بر این بود تا از سلول های بنیادی استفاده گردد.
وی تصریح کرد: این طرح ها در کوتاه مدت نتیجه ای ندارند چونکه این مطالعات احتیاج به مطالعات پیش بالینی، مطالعات در سطوح حیوان و مطالعات بالینی دارد؛ ضمن اینکه در بخش مطالعات آزمایشگاهی احتیاج به آزمایشگاه پیشرفته با درجه ایمنی بالا است.
زمردی پور اظهار داشت: در اصل تصمیم نهایی در مورد طرح ها را شورای پژوهشی پژوهشگاه زیست فناوری می گیرد.


منبع:

1399/09/10
22:36:21
5.0 / 5
974
تگهای خبر: فناوری , كارشناس , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا