هوافضا- علوم هوایی
ستاری مطرح كرد؛

تهران در بین ۵۰ شهر نوآور دنیا

تهران در بین ۵۰ شهر نوآور دنیا

به گزارش هوا فضا معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: سال جاری رتبه تهران علیرغم مشکلات اقتصادی در بین شهرهای نوآوری سه یا چهار رتبه بهبود پیدا کرده و با رتبه ۴۲ یا ۴۳، جزو ۵۰ شهر نوآور دنیا شده است.



به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری اظهار داشت: بارها درباره حوزه شهرهای نوآور و شهرهای هوشمند صحبت کرده ایم و اگر بخواهیم در چند جمله منظور از شهر هوشمند را تعریف نماییم باید این مقدمه را بیان نماییم که در آینده نظام آموزش در دنیا متحول خواهد شد. آموزش به این عنوان که مقاطعی بعنوان دبستان، دبیرستان و دانشگاه تعریف شود در آینده وجود نخواهد داشت.
ستاری با اشاره به اینکه نظامی که در آینده جایگزین آموزش خواهد شد، آموزش تا لحظه مرگ است، اظهار داشت: این اتفاق احتیاج به یک بستر دارد، بستری که در شهرهای هوشمند ایجاد می شود. شهرها در آینده به این علت که بستر آموزش هستند مهم خواهند بود. سال جاری رتبه تهران علیرغم مشکلات اقتصادی در بین شهرهای نوآوری سه یا چهار رتبه بهبود پیدا کرده و جزو ۵۰ شهر نوآور دنیا شده و رتبه ۴۲ یا ۴۳ را کسب کرده است.
ستاری بیان نمود: در شهر تهران افرادی که اصلاً از علوم کامپیوتر و حوزه های ICT شناختی ندارند و حتی در سنین بالا هستند به خوبی با تلفن همراه کار می کنند چون ناچار به انجام این کار هستند. اگر بخواهند هتلی رزرو کنند یا تاکسی بگیرند یا خرید کنند و از بسیاری خدمات دیگر بهره بگیرند باید به این سرویس ها مرتبط شوند. در واقع همه افراد تحت آموزش قرار می گیرند و بر همین مبنا شهرهای هوشمند شهرهایی هستند که بستر آموزش تا لحظه مرگ را دارند. بنابراین شهرها در آینده مهم می شوند.
وی ضمن اشاره به اینکه نیازمند چنین بستری در تهران هستیم، اظهار داشت: تهران در سالهای اخیر رشد قابل توجهی در این عرصه داشته است اما معضل بزرگی در این عرصه وجود دارد و متأسفانه دوستان در مدیریت شهری که ارتباط و همکاری نزدیک با آنها داریم به این نکته توجه نمی کنند. نوآوری با هیچ قانون و دستورالعملی سازگار نیست بنابراین نوآوری نام دارد.
ستاری اضافه کرد: امکان ندارد ساختار، قانون و ضابطه برای نوآوری ایجاد کرد. چنین کاری غلط است. این بزرگترین اشتباهی است که در مدیریت های شهری مشاهده می شود چونکه قصد دارند نوآوری را در ضابطه قرار دهند. چرا باید برای یک جوان خلاقی که استارت آپی راه اندازی کرده است چارچوب تعیین نماییم. این امر با ذات نوآوری متناقض است. هر نوآوری که در حوزه شهری اتفاق می افتد با تمام قوانین متناقض است. این قوانین که وحی خداوند نیست، قوانین را ما نوشته ایم. کسانی که پشت میزها بوده اند این قوانین را نوشته اند. باید این ضابطه ها کنار گذاشته شود.
ستاری خاطرنشان کرد: نوآوری ابتدا ایجاد می شود بعد در مورد آن ضابطه نوشته می شود. اگر می خواهیم در این عرصه ها توسعه پیدا نماییم به یک مکانیزم حمایتی نیاز داریم. اما منظور از حمایت، مالی نیست بلکه شهر بازار فوق العاده بزرگ و جذابی برای هر سرمایه گذاری بخصوص در حوزه های خدماتی است. راه، این است شهرداری خودش را بعنوان یک شتاب دهنده کسب و کار ببیند. کل شهر تهران کارخانه نوآوری است. جوان های فعال و دانشگاه ها در اختیار شهرداری هستند. کل شهر یک پارک فناوری است. شهرداری باید تلاش کند به شرکت ها سرویس بدهد و خودش هم سود ببرد.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: درآمد شهر باید از این خدمات تأمین شود. دیگر زمان اینکه در آمد شهر را از جواز ساختمان و ساخت و ساز به دست آوریم گذشته است. اما نکته مهم این است که باید در قانون نویسی خودمان را کنار بکشیم.
وی ضمن اشاره به اینکه در دو سال قبل همکاری بسیار نزدیکی با شهرداری تهران داشته ایم، اظهار داشت: ساختاری در شهرداری وجود دارد و این ساختار جلوی نوآوری را می گیرد. همه باید تلاش نماییم که بتوانیم چتر حمایتی برای جوانان داشته باشیم که بتوانند نوآوری و خلاقیت خویش را بروز دهند. البته هر اتفاقی که تا کنون در شهر تهران افتاده است از حمایت شهرداری تهران بوده است.
ستاری اظهار داشت: زمانی که بحث کارخانجات نوآوری را مطرح کردیم، اولین نمونه آن در تهران و تنها با همکاری شهرداری به وجود آمد. اگر شهرداری تهران نبود هیچگاه یک چنین مفهومی در بحث شهری و مدیریت شهری و نوآوری در کشور زاده نمی شد. این پیشتازی شهرداری تهران خیلی مهم می باشد چون شهرداری شهرهای دیگر کشور ایده می گیرند.
وی خطاب به شهرداری اظهار داشت: برای ادامه راه در خدمت هستیم اما باید برای جوان های خلاق زیر ساخت و اکو سیستم ایجاد نماییم تا بتوانند سرمایه گذار و بازار خویش را به دست آوردند. نمی توانیم به جوانان بگوییم چطور عمل کنند. نوآوری نیاز به ذهن های وحشی، خلاق و افراد با اعتماد به نفس دارد. امیدوارم با همکاری شهرداری بتوانیم مدلهای موفق تری را برای توسعه نوآوری در شهر ایجاد نماییم. شهر بازار بزرگی برای تمام استارت آپ ها است و شهرداری می تواند درآمد اصلی خویش را از طریق نوآوری کسب کند. نباید نوآوری را خود ایجاد نماید بلکه باید بستری برای شرکت ها باشد.


منبع:

1399/10/01
14:25:31
5.0 / 5
913
تگهای خبر: خدمات , سرمایه گذاری , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا