علوم هوا فضا
در فاز اول راه اندازی آشیانه بالگردهای سازمان زمین شناسی اجرایی می شود

انجام ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار كیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیك هوایی

انجام ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار كیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیك هوایی

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به افتتاح آشیانه بالگردهای سازمان زمین شناسی و عملیاتی سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد، اظهار داشت: در اولویت نخست 2 میلیون و 750 هزار کیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیک هوایی صورت خواهد گرفت که هم اکنون به صورت ملی حدود 640 هزار کیلومتر خطی معادل 150 هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را برداشت کرده ایم و اطلاعات آن در اختیار ارگان های مربوطه قرار گرفته است.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، علیرضا شهیدی با اشاره به افتتاح آشیانه بالگردهای سازمان زمین شناسی و عملیاتی سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد، با اعلان اینکه نزدیک به دو سال آشیانه این هلی کوپترها غیرعملیاتی بود، اضافه کرد: مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بخش تولید لایه های اطلاعات پایه بسیار مهمست و این اطلاعات بطور منحصربه فرد در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تهیه می شود.
وی با تاکید بر اینکه کلیه مراحل ژئوفیزیک هوایی در کشور از زمان برداشت توسط هلیکوپتر تا پردازش، تفسیر، تعبیر و تلفیق و مدلسازی در سازمان زمین شناسی انجام می شود، اشاره کرد: انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی در کشور چند سالی است که بومی سازی شده و می توان گفت این مطالعات در منطقه خاورمیانه به صورت منحصربه فرد توسط کارشناسان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام می شود.
شهیدی با اعلان اینکه انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی در کشور برمبنای اولویت بندی های موجود انجام می شود، اشاره کرد: در مناطقی از کشور که امکان وجود ذخایر پنهان وجود داشته باشد، عملیات ژئوفیزیک هوایی به صورت ملی انجام می شود.
رئیس سازمان زمین شناسی تصریح کرد: در اولویت نخست ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیک هوایی صورت خواهد گرفت که هم اکنون به صورت ملی حدود ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی معادل ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را برداشت کرده ایم و اطلاعات آن در اختیار ارگان های مربوطه قرار گرفته است.
شهیدی درباره علت نبود اطلاعات اکتشافی مناسب از ذخایر معدنی کشور اظهار داشت: عمق اکتشافات در ایران کم است و تا کنون توجه ما به اکتشافات سطحی بوده که به همین دلیل این سازمان از سال ۸۱ با شروع پروژه ژئوفیزیک هوایی به اکتشاف ذخایر معدنی عمیق و پنهان روی آورده است.
برمبنای اعلام روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، وی با اعلان اینکه خیلی از ذخایر، زیر زمین هستند و هیچ اثری از آنها روی زمین وجود ندارد، اضافه کرد: به کمک این روش اکتشاف ذخایر پنهان انجام می شود و هم اکنون کشورهای معدنی بزرگ دنیا مثل آمریکا، استرالیا و چین نیز از امکانات و منابع بسیار زیادی دراین زمینه برخوردار می باشند.



1399/11/20
13:36:01
0.0 / 5
820
تگهای خبر: كارشناس , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا