هوافضا- علوم هوا فضا
رئیس پارك علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس:

امیدواریم همکاریهای بین المللی دانشگاه های کشور با دانشگاه های ازبکستان گسترش یابد

امیدواریم همکاریهای بین المللی دانشگاه های کشور با دانشگاه های ازبکستان گسترش یابد

به گزارش هوا فضا، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه همچون ازبکستان، از بین برود، فضای بین المللی یکی از با اهمیت ترین فضاها برای ماست و امیدواریم بتوانیم همکاریهای بین المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکتهای فناور و دانش بنیان در کشورهای آشیانه میانه بخصوص ازبکستان بامداد امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس با حضور ابراهیم خدایار معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه تربیت مدرس، حسین نادری منش، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، علی صانعی، کارگزار صادراتی دانشگاه تربیت مدرس در ازبکستان، امید رضایی فر، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، سفیر کشور ازبکستان برگزار شد.
ابراهیم خدایار، معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه تربیت مدرس در شروع این مراسم اظهار داشت: دانشگاه تربیت مدرس در جهت سیاست های دولت خدمتگزارِ دولت سیزدهم در جهت گسترش ارتباطات علمی و فناورانه با کشورهای همسایه همگام است و تمام توان خویش را در این حوزه به کار خواهد گرفت تا از مسیر علمی پیوند بین کشورهای همسایه را که دارای تمدن دیرینه است و تا کنون این همکاری ادامه دارد را عمق دهد.
خدایار اضافه کرد: ازاین رو این دانشگاه در مقام سه دانشگاه برتر ایران در تمام حوزه های آموزشی و پژوهشی این آمادگی و برنامه ریزی را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند با گسترش فعالیتهای علمی خود به تعمیق روابط دوجانبه و چندجانبه علمی بپردازد تا فرصت هایی که سازمان های منطقه ای و بین المللی در این حوزه بوجود آورده اند در این حوزه موفق عمل کند.
حسین نادری منش، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: در ایران طی ۴۰ سال قبل ۴ نسل دانشگاهی به وجود آمد؛ نسل اول که آموزشی بود شامل دانشگاه های پیش از انقلاب و اوایل انقلاب است، نسل دوم در اواخر دهه ۷۰ با رویکرد آموزشی و پژوهشی شکل گرفت و دانشگاه تربیت نقطه شروع نسل دوم بوده است.
وی ادامه داد: با شروع دهه ۹۰ شمسی نسل سوم دانشگاه های کارآفرین در کشورشکل گرفت و عملا از سال ۱۴۰۰ یعنی سال ۲۰۲۰ میلادی نسل چهارمی ها یعنی دانشگاه های آموزشی پژوهشی کارآفرین و پاسخگو به نیاز کشور بوده اند شکل گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: این نسل عمدتا پارک های دانشگاهی در آن معنا پیدا می کند و دارای توانمندی ایجاد خلق دانش هستند که دانش آنها قابلیت تبدیل به محصول و مرتفع ساختن نیاز کشور را دارد.
به قول نادری منش، ۱۳ پارک دانشگاهی در کشور فعال وجود دارد که ۱۰ پارک از این تعداد در ارتباط با ۱۰ دانشگاه برتر در تهران است، که دراین میان دانشگاه تربیت مدرس همچون پارک های علم و فناوری دارای گرید۲ است.
وی ادامه داد: بیشتر از ۱۸۰ شرکت مختلف در ۵ شاخه غذا، سلامت، انرژی، آی تی و زیست فناوری و بیو تکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس درحال فعالیت هستند، بنابراین پارسال بعنوان هاب تعاملات علمی بین المللی کشور با کشورهای دیگر همچون پارک علم و فناوری کشور ازبکستان شدیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش شناخت دو طرفه هر دوکشور از ظرفیتهای علمی است، این شناخت می تواند منجر به شکل گیری صندوق های مشترک و برخی مراکز دیگر برای نشر بیشتر دانش و همکاریهای علمی بین دو کشور ازبکستان و ایران شود.
نادری منش اظهار داشت: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه همچون ازبکستان، از بین برود، فضای بین المللی یکی از مهم ترین فضاها برای ماست و امیدواریم بتوانیم همکاریهای بین المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.
امید رضایی فر، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه این همایش اظهار داشت: امروز در مجموعه نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران یک زیرساخت بسیار خاصی را در حوزه علم و فناوری شاهد می باشیم، مجموعه علم و فناوری که هم اکنون داریم مجموعه ای از نظام دانشگاهی و نظام پارک های علم و فناوری در کشور تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در نظام دانشگاهی ما که بعنوان یک حلقه متصل در حوزه فناوری کار می کند، هم اکنون بیشتر از سه میلیون دانشجو درحال تحصیل در کشور وجود دارد که ۱۰۰ هزار نفر از سایر کشورها بعنوان محصل در این فضا مشغول تحصیل هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار داشت: در مجموعه حوزه های مختلف فناوری که پارک های علم و فناوری بعنوان یک بخش جدی در این عرصه در کشور فعالیت دارند، همینطور ۶۰ پارک علم و فناوری در کشوروجود دارد که بیشتر از ۱۲ هزار شرکت فناور در کنار ۸ هزار شرکت دانش بنیان فعالیت دارند.
رضایی فر مطرح کرد: گام بعدی ما در مجموعه علم و فناوری یکی از زمینه های جدی برای حضور دانش و تاثیرگذاری دانش در اقتصاد است، به این معنا که چگونه شرکتهای علم و فناور بتوانند به اقتصاد کشور و اقتصاد اطراف خود بعنوان جامعه جهانی متصل شوند.
وی ادامه داد: بطور قطع حضور شرکت ها در کشورهای مختلف و شرکتهای دانش بنیان با اهداف مشترک در چارچوب برنامه های قابل اجرا مثل پارک های علم و فناوری همکار یا پارک های علم و فناوری مشترک بین کشورهای مختلف همچون مجموعه کشورهای ایران و ازبکستان می تواند یک فضای متفاوتی را برای رشد بازار اقتصادی برای محصولات دانش بنیان ایجاد نماید.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار داشت: ما به صورت جدی استقبال می نماییم و هم پیشنهاد داریم که در جهت دبیرخانه محوری که برای ارتباط حوزه فناوری با کشور ازبکستان به پارک دانشگاه تربیت مدرس داده شده از این زاویه همکاری جدی برای ارتباط مستقیم شرکتهای فناور بین دو کشور رقم بخورد و این مقوله بطور قطع مورد حمایت و پشتیبانی مجموعه حوزه فناوری کشور و مجموعه پارک های علم و فناوری وزارت علوم قرار دارد.
وی ادامه داد: در این خصوص نیاز داریم تا زیرساخت های مشترکی را در چارچوب سند همکاری مشترک داشته باشیم و هم اکنون به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم، منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکتهای فناور و دانش بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین المللی است
رضایی فر اظهار داشت: بطور حتم، حضور شرکتهای دانش بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار موثر خواهد بود، در حال حاضر به دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکتهای دانش بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه همچون کشور ازبکستان هستیم.





منبع:

1403/02/11
12:24:59
0.0 / 5
116
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , تكنولوژی , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا