علوم هوا فضا

کار تکراری در عرصه پژوهش فاقد ارزش است

کار تکراری در عرصه پژوهش فاقد ارزش است

به گزارش هوا فضا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه کار تکراری در عرصه پژوهش فاقد ارزش است، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که تعدادی از محققان در رابطه با یک بیماری که در کشور وجود ندارد، کار تحقیقاتی انجام دهند. بااینکه آنها دست به کار علمی زده اند؛ اما معتقدم که کار آنها بی ارزش است. پژوهش باید در عرصه رفع نیازهای کشور باشد.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، بهرام عین الهی در نشست هم اندیشی آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه های علوم پزشکی که بامداد امروز، یکشنبه ۱۰ دی ماه برگزار گردید، اظهار داشت: شاهد ظلم بی حد اندازه رژیم صیهونیستی مقابل مردم غزه هستیم؛ این در حالیست که هیچکدام از سازمان های بین المللی نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان نداده اند. بطور مثال، سازمان بهداشت جهانی در مقابل اقدامات رژیم صهیونیستی سکوت کرده است؛ موضوع سکوت سازمان بهداشت جهانی را به طرق مختلف بازگو کرده ام.

وی با اعلان اینکه جمهوری اسلامی ایران توانسته است به دستاوردهای مختلفی برسد، اظهار داشت: ما از از جایگاه ارزشمندی در عرصه درمان و بهداشت قرار داریم و باید نسبت به این مساله آگاه باشیم. ما باید بدانیم که چه تاریخی را طی کرده ایم و الان در چه جایگاهی قرار داریم و برای ارتقاء این جایگاه تلاش نماییم.

* دستاوردهای حوزه سلامت در انقلاب اسلامی

وی با اعلان اینکه بنابر اظهار سازمان بهداشت جهانی، قوی ترین سیستم بهداشتی و درمانی منطقه از آن ایران است، اظهار داشت: دستیابی چنین جایگاهی به آسانی حاصل نشده است؛ کوشش های بسیاری برای تحقق این مساله طی سالهای انقلاب انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران به قله های عرصه سلامت دست یافته و توانسته مشکلات مردم را حل کند.

عین اللهی با اعلان اینکه امید به زندگی در آغاز انقلاب اسلامی ۵۶ سال بود، اظهار داشت: هم اکنون، امید به زندگی به ۷۶ سال رسیده است. میزان امید به زندگی، یکی از فاکتورهای مهم عرصه سلامت بشمار می رود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه میزان مرگ و میر نوزادان کم شده است، اظهار داشت: میزان مرگ و میر نوزادان در آغاز انقلاب به میزان ۳۲ در هزار بود؛ اما این عدد به ۸ در هزار رسیده است. همین طور میزان مرگ و میر مادران در قبل از انقلاب معادل ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده بود که این عدد به ۲۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده رسیده است. همین طور میزان مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ در هزار تولد زنده به ۱۴ در هزار تولد زنده رسیده است.

عین اللهی درباره ی افزایش تخت های بیمارستانی اظهار داشت: در طول این مدت ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به مراکز بهداشتی اضافه گردید و ایجاد ۲ هزار مرکز بهداشتی، نصب ۲۸۰ دستگاه پیشرفته در نقاط محروم و اجرای بیش از ۹۰ درصدی پرونده الکترونیک نیز پیگیری و انجام شده است.

وی افزود: ایجاد تمدن نوین سلامت در تمدن نوین اسلامی جزو برنامه های ما بشمار می رود.

* اجرای برنامه عدالت و تعالی

وی با اعلان اینکه اجرای برنامه عدالت و تعالی در سیستم سلامت در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است، اظهار داشت: پژوهش از مواردی است که در برنامه عدالت و تعالی مورد توجه قرار گرفته است.

عین الهی با اعلان اینکه محصولات فناورانه سلامت محور مختلفی طی ۲ سال اخیر سخته شده است، اظهار داشت: حدود ۵ هزار محصولات فناورانه سلامت محور در کشور تولید شده است که از این تعداد، بیش از ۳ هزار محصول وارد بازار شده اند. ما باید از ظرفیت مردم استفاده کنیم؛ تجربه نشان داده است هرگاه از ظرفیت مردم بهره برده ایم در آن زمینه موفق بوده ایم. بطور مثال، مردم به پای واکسیانسیون آمدند و ما در زمین ه واکسیناسیون به خوبی عمل کردیم. ما باید بتوانیم از ظرفیت مردم در حوزه جذب سرمایه گذاری در حزوه تولید محصولات فناورانه علوم پزشکی و در عرصه های پارک های علم وفناوری استفاده نمائیم.

وی افزود: بررسی ها بیان کننده این است که در حوزه بهره گیری از توان خیرین حدود ۷۵ درصد رشد داشته ایم به نحوی که ۳۶۰۰ میلیارد تومان در پروژه های مختلف ما را همراهی کرده اند.

* در پژوهش به نیازها توجه کنیم

وزیر بهداشت باید در عرصه پژوهش در عرصه خودکفایی کار نماییم، اظهار داشت: تجربه نشان داده است که ما همیشه در برخورد با تهدید قرار داریم. مسئله غزه باید درس برای ما باشد؛ ما باید از مسئله غزه درس بگیریم و روی پای خود بایستیم و در تحقیقات و تحقیقت به موضوع رفع نیازها دقت کنیم.

* جامعه آماری اعضای هیئت علمی

وی درباره ی جامعه آماری اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: ۲۲ هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول بکار هستند که از این تعداد ۹ هزار نفر را زنان می سازند. ۴۸ درصد اساتید را زنان می سازند و می توان گفت شاخص خوبی در رشد علمی و بالندگی کشور داریم.

* ایجاد زیرساخت ها برای انجام پژوهش

وی با اعلان اینکه یکی از وظایف روسای دانشگاه های علوم پزشکی تامین زیرساخت های پژوهش است، اظهار داشت: کتابخانه ها و لابراتوار ها جزو مقدمات پژوهش به حساب می آیند. همین طور اطلاعات و جمع آوری اطلاعت جزو مهم ترین مسائل حوزه پژوهش است. مجلات، کتب و موتورهای جست وجو می توانند اطلاعات را در اختیار پژوهشگران قرار دهند.

عین الهی افزود: تفکر و ایده پردازی، مهم ترین وظیفه در رابطه با حوزه پژوهش است. ایده پردازی با بوجودآوردن اتاق فکر و بررسی اطلاعات ایجاد می شود. من بازهم تاکید می کنم که ایده پردازی در عرصه پژوهش لازم است و یکی از مقدمات پژوهش بشمار می رود.

وزیر بهداشت درباره ی اهمیت روش های پژوهش اظهار داشت: پژوهش به تنهایی اعتبار ندارد بلکه راه و روش آن مهم می باشد. پژوهشگران اگر روشی برای آنها پیشنهاد می شود باید مستندات علمی آنرا انجام دهند.

وی با اشاره به تعداد مراکز تحقیقاتی در کشور اظهار داشت: ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی در کشور فعالیت می نمایند. این مراکز تحقیقاتی که دارای پژوهشگاه ها و پژوهشکده های متنوعی هستند باید مراکز خلاقیت و ایده پردازی را مد نظر قرار دهندو برمبنای نیاز جامعه پژوهش انجام دهند.

* کار تکراری در پژوهش بیهوده است

عین الهی با اعلان اینکه پژوهش باید منجر به کشف جدید شود، اظهار داشت: کار تکراری در عرصه پژوهش فاقد ارزش است. این احتمال وجود دارد که تعدادی از محققان در رابطه با یک بیماری که در کشور وجود ندارد، کار تحقیقاتی انجام دهند. بااینکه آنها دست به کار علمی زده اند؛ اما معتقدم که کار آنها بی ارزش است. پژوهش باید در عرصه رفع نیازهای کشور باشد. ما در عرصه پژوهش به تشکیلات فعال و کار جهادی نیاز داریم.

وی با اشاره به سخنان معاونت تحقیقات و فناوری در عرصه شناسایی تهدیدات حوزه سلامت اظهار داشت: مشکلاتی در عرصه سلامت وجود دارد که توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارتخانه فهرست شده است. این نیسازها در سامانه نیماد قرار گرفته است.

* دانشجویان به مراکز تحقیقاتی وارد شوند

وزیر بهداشت دولت سیزدهم با اعلان اینکه دانشجویان باید به مراکز تحقیقاتی وارد شوند، اظهار داشت: حضور دانشجویان در مراکز تحقیقاتی سبب می شود که در کنار افراد با تجربه قرار بگیرند و صاحبان تجربه دانش و علم خودرا به دانشجویان و دستیاران پزشکی منتقل کنند.

* نیازمند جهش علمی هستیم

وی با اعلان اینکه به جهش علمی در مراکز تحقیقاتی نیاز داریم، اظهار داشت: ما باید به راه حل ها میان برها در حوزه جهش علمی دقت نماییم. بررسی ها بیان کننده این است که در حوزه علم از کشورهای پیشرو حدود یک قرن عقب هستیم؛ اگر در راه جهش علمی به میانبرها توجه نکنیم این فاصله چندین ساله همچنان پابرجا باقی می ماند.

وی افزود: هم افزایی و همتاپروری در حوزه پژوهش اهمیت دارد. همین طور راندمان در حوزه پژوهش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چونکه سبب می شود مردم از نتایج آن تحقیق برخوردار شوند. ماموریت گرایی از دیگر مولفه های مهم در عرصه پژوهش است؛ ما باید تمام خاصیت ها مناطق جغرافیایی را مدنظر قرار دهیم و برمبنای آن برای دانشگاه های علوم پزشکی مماوریت تعریف نماییم. موضوعی که در کانون توجه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفته است اما دانشگاه ها باید از توان اساتید دانشگاه های دیگر هم بهره گیرند و محدود به دانشگاه خود نباشند.

وی با پیشنهاد به ساخت یک لابراتوار واحد اظهار داشت: ۱۱ مرکز نوآوری و ۵ پارک فناوری در عرصه سلامت در دولت سیزدهم افتتاح شده است. به سبب این که ما بر اقتصاد مقاومتی تاکید می کنمی، لازم و ضوروری نیست که تمام مراکز تحقیقاتی دارای یک لابراتوار باشند؛ ما می توانیم یک آزماییگشاه جامع با امکانات کامل داشته باشیم و تمام افراد در آن به امور تحقیقات بپردازند.

* روسای دانشگاه ها از ظرفیت بالقوه دانشگاه ها استفاده کنند

وی اشاره کرد: قدمت دانشکده داروسازی یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور به ۵۰ سال می رسد، این دانشکده تا حالا نتوانسته است دارویی تولید کند؛ این در حالیست که یک دانشکده داورسازی یک دانشگاه علوم پزشکی کشور که قدمت چندانی ندارد، موفق به تولید دارو شده است. روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید از ظرفیت بالقوه دانشگاه های تحت هدایت خود بهره گیرند.

* موفقیت در حوزه تولید واکسن

وی با اعلان اینکه واکسیناسیون از اقدامات مهم وزارت بهداشت بود، اظهار داشت: حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شد. ما با کمک مردم توانستیم واکسیناسیون را انجام دهیم؛ اگر هرکاری را با کمک مردم انجام دهیم در آن زمینه به موفقیت نائل می شویم. حدود ۷۰ هزار واکسن بصورت روزانه تزریق می شد که با واردات واکسن و کمک مردم توانستیم میزان ترریق روزانه واکسن را به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز برسانیم. همین طور میزان تزریق واکسن در هفته معادل ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دز در هفته بود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: آذرماه ۱۴۰۰، میزان واکسن تزریق شده به حد قابل قبولی رسید. از شروع شیوع ویروس کرونا تا آذرماه ۱۴۰۰، ۱۲۲ هزار مورد فوتی ناشی از کرونا داشتیم. همین طور از شروع آذر ماه ۱۴۰۰ تا به امروز، میزان فوت شدگان ناشی از کرونا معادل ۲۲ هزار نفر است. هنگامی که میزان واکسیناسیون افزوده شد تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا کم شد.

عین اللهی اظهار داشت: ما با بهره گیری از اساتید برجسته توانستیم بهترین عملکرد در حوزه درمان کرونا را به کار بگیریم. سال گذشته، «کمیسیون قاهره» تشکیل و از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور موفق در حوزه کنترل و درمان کرونا یاد شد. جمهوری اسلامی ایران تنها کشور در منطقه است که ۶ واکسن با پلتفورم های مختلف ساخته است. اگر یک ویروس جدید وارد شود، ما توانایی تولید واکسن برای آن بیماری را داریم.




1402/10/11
10:57:46
0.0 / 5
265
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , دستگاه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا