علوم هوا فضا
با همكاری عتف و معاونت علمی ریاست جمهوری

راه اندازی سامانه پسادکتری

راه اندازی سامانه پسادکتری

هوا فضا: بمنظور پشتیبانی از طرح های پسادکتری فناوری و در امتداد اجرای «آیین نامه جذب و به کارگیری پژوهشگران پسادکتری» مصوب «کمیسیون دائمی شورای عالی عتف»، توافق نامه ای بین «معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری» و دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید که برمبنای آن ضمن تدوین شیوه نامه اجرائی بخشنامه، وب سایتی بمنظور شفاف سازی فرایندهای پشتیبانی از طرح های پسادکتری راه اندازی می شود.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، نشست امضای توافق نامه مشترک دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) و معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و رونمایی از سامانه پسادکتری، عصر دوشنبه ۱۱ دی ماه با حضور پیمان صالحی، دبیر کل شورای عالی عتف و رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی در محل معاونت علمی ریاست جمهوری انجام شد.
اسدی فرد طی سخنانی در این نشست با اشاره به اجرای طرح امریه شرکت های دانش بنیان و پروژه جایگزین سربازی از سال ۹۸ اظهار داشت: افرادی که موعد سربازی شان رسیده و نقش کلیدی در شرکت های دانش بنیان دارند، می توانند دوره سربازی خودرا در قالب امریه در شرکتها بگذرانند.
وی با اعلان اینکه امروز با اهمیت ترین دغدغه شرکتها و بنگاه های اقتصادی، حفظ و نگهداشت نیروی انسانی و بحث مهاجرت نیروی تخصصی است، اظهار داشت: تفاوت شرکت های دانش بنیان با غیردانش بنیان دقیقاً در شاخص جذب نیروی انسانی تخصصی است، چونکه دانش بنیان ها بطور مستمر باید درحال نوآوری و تحقیق و توسعه باشند و تعداد بیشتری از این افراد را باید جذب کنند.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه امریه سربازی متخصصان در شرکت های دانش بنیان هم اکنون سالیانه به هزار و ۹۰۰ نفر رسیده است، اشاره کرد: در کنار این طرح، طرح پسادکتری ظرفیت جدیدی برای کسانی است که می خواهند کار پژوهشی انجام دهند.
وی افزود: بر طبق آمارها، در امریه دانش بنیان ها طی سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۱، ۹۷ درصد افرادی که در شرکت های دانش بنیان دوره سربازی خودرا گذراندند، در کشور ماندگار شدند که ۱۷ درصد آنها شرکت جدیدی راه اندازی کرده اند.
صالحی، دبیر شورای عالی عتف هم با اعلان اینکه طبق مطالعاتی که در دنیا انجام شده، با اهمیت ترین موتور محرکه در عرصه پژوهش، پژوهشگران پسادکتری هستند، اشاره کرد: امروز در آمریکا ۲۲۰ هزار دانشجوی دکتری سر کلاس هستند و سالیانه ۶۰ هزار پسادکتری در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و... جذب می شوند. این در حالیست که در ایران بیش از ۱۶۰ هزار دانشجوی دکتری داریم و سالیانه بیش از ۱۵ هزار نفر از آنها دانش آموخته می شوند، ولی آمار پژوهشگران پسادکتری ما مناسب نیست؛ چونکه سیستم حکمرانی چه از نظر تسهیلگری و چه به لحاظ مشوق ها پیگیری هایی که لازم بود را انجام نداده است؛ بنا بر این کمیسیون دائمی شورای عالی عتف، بخشنامه پسادکتری را تدوین کرد که در آخر سال گذشته ابلاغ گردید.
وی افزود: چهار نوع پسادکتری در بخشنامه در نظر گرفته شده است؛ نوع اول پسادکتری بر طبق تحقیقات بنیادی و نوع دوم پسادکتری بر طبق تحقیقات کاربردی است که مربوط به افرادی است که در طرح های ارتباط با صنعت دانشگاه ها فعالیت دارند که در این نوع پسادکتری، ۵۰ درصد حقوق از محل طرح و ۵۰ درصد از طرف شورای عتف تامین می شود. نوع سوم پسادکتری، آن هایی هستند که دوره خودرا در شرکت های دانش بنیان می گذرانند و نوع چهارم نیز مربوط به فعالیت پژوهشگران در شرکت های صنعتی مثل فولاد و... است.
صالحی با اشاره به اینکه حقوق پژوهشگران پسادکتری، ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک دانشگاه تهران است، اظهار داشت: با موافقت مقام معظم رهبری سالیانه ۵۰۰ نفر می توانند در قالب دوره پسادکتری، سربازی خودرا بگذرانند. پس از مجوز رهبر معظم انقلاب اسلامی، بخشنامه اجرائی این طرح نوشته و تدوین شده و در ستاد کل نیروهای مسلح درحال بررسی است و پس از تایید بخشنامه، مراحل اجرائی طرح شروع خواهد شد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، بر طبق این توافق نامه که با هدف توسعه دوره های پسادکتری و ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﻬﺎرتﻫﺎی ﻋﻤﻠﯽ و ارﺗﻘﺎء ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪیﻫﺎی پژوهشی داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﮕﺎن دﮐﺘﺮی ﺗﺨﺼﺼﯽ در ﻣﺤﯿﻂ واﻗﻌﯽ ﮐﺎر و اﻧﺘﻘﺎل ﯾﺎﻓﺘﻪﻫﺎی ﺟﺪﯾﺪ ﻋﻠﻤﯽ و ﻓﻨﺎوری ﺑﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ و ﺟﺎﻣﻌﻪ و در امتداد اجرای بخشنامه جذب و به کارگیری پژوهشگران پسادکتری بین دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به امضا رسید، دبیرخانه شورای عالی متعهد به حمایت مادی و معنوی از متقاضیان پسادکتری مطابق شرایط قید شده در ماده ۴ بخشنامه، مشارکت در تصویب دستورالعمل های لازم، تعیین و اعلام ظرفیت اختصاص پسادکتری، حمایت جهت انجام تمام فرآیندهای اجرائی دوره پسادکتری فناوری، پیگیری و اجرای مصوبات و دستورالعمل های ابلاغی کمیته مشترک بخشنامه و پیگیری صدور گواهی پسادکتری شده است.
تدوین شیوه نامه اجرائی برمبنای بخشنامه و تصویب در کارگروه پسادکتری، انجام تمام فرآیندهای اجرائی دوره پسادکتری برمبنای شیوه نامه، طراحی بستر مناسب نرم افزاری جهت پیاده سازی تمام فرایندهای اجرائی مطابق بخشنامه، ایجاد دسترسی مشاهده ای در سامانه به نماینده دبیرخانه جهت گزارش گیری، پیگیری و اجرای مصوبات و دستورالعمل های ابلاغی کمیته مشترک، نظارت بر کمیت و کیفیت اجرای دوره پسادکتری برمبنای ضوابط شیوه نامه اجرائی، ارزیابی و داوری پروپوزال های پسادکتری در کارگروه های تخصصی با رعایت شیوه نامه اجرائی نیز همچون تعهدات معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی در این توافق نامه است.




منبع:

1402/10/12
21:54:27
0.0 / 5
812
تگهای خبر: دانش بنیان , سیستم , طراحی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا