هوافضا- علوم هوایی

پشتیبانی از پژوهش های پیشگیرانه در بیست ونهمین جشنواره تحقیقات و فناوری رازی

پشتیبانی از پژوهش های پیشگیرانه در بیست ونهمین جشنواره تحقیقات و فناوری رازی

هوا فضا: به گزارش هوا فضا، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن اشاره به مردمی کردن تحقیقات در جشنواره رازی اظهار داشت: هدف ما اینست که نتایج تحقیقات را در سفره مردم ببینیم. یکی از نیازهای فعلی جامعه، تحقیقات پیشگیرانه بخصوص در بیماری هایی مثل دیابت و پرفشاری خون است که در جشنواره رازی به آنها توجه ویژه داشته ایم.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، یونس پناهی در نشست خبری بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در رابطه با تاریخچه این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره از سال ۱۳۷۴ در جهت اهداف کلان وزارت بهداشت به منظور تجلیل از مقام و منزلت پژوهشگران و دانشجویان فرهیخته شکل گرفته است.

وی با اعلان اینکه در این جشنواره تاکید داریم در حوزه تحقیقات باکیفیت مورد تقدیر قرار بگیرند، اظهار داشت: سال جاری برای نخستین بار آئین نامه جشنواره در شورای معاونین وزیر مطرح شده و نظرات معاونین هم در مورد آن گرفته شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، فردا دوشنبه دوم بهمن
در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود، اظهار داشت: هدف جشنواره سال جاری شناسایی محققین و فناوران برتر و معرفی و تجلیل از آن هاست.

وی افزود: هدف دیگر معرفی پژوهش های مساله محور است و به کشف استعدادهای درخشان و محققان دانشجو تاکید داریم.

به گفته پناهی در این جشنواره در کنار معرفی از پژوهشگران و افزایش حقیقی از گروههای حقوقی، دانشگاه های علوم پزشکی، مراکز تحقیقاتی، سازمان ها و نهادهای فعال حوزه پژوهش هم تقدیر به عمل خواهد آمد.

* قدردانی از ۶۸ برگزیده حوزه تحقیقات و فناوری

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در مورد تعداد برگزیدگان جشنواره رازی اظهار داشت: در این جشنواره ۶۸ تقدیر خواهیم داشت که در قسمت حقیقی ۲۰ پژوهشگر برجسته و در قسمت حقوقی ۴۸ دانشگاه، مرکز تحقیقات، سازمان و... تقدیر می شوند.

وی افزود: در این جشنواره از ۴ محقق، ۳ مخترع، ۲ فناور، ۳ پژوهشگر جوان، ۲ دانشجوی فناور، ۲ پژوهش کاربردی، یک طرح پژوهشی، ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی از تیپ های مختلف تقدیر خواهد شد.

وی با اشاره به اضافه شدن بخش فناوری از سال قبل به جشنواره رازی اظهار داشت: فردا ۶ مرکز رشد فناوری، ۱۹ مرکز تحقیقاتی در رابطه با فناوری، سه شرکت دارای محصول برتر، یک شرکت دانش بنیان برتر، واحدهای توسعه بالینی بیمارستان ها برتر،
۶ مجلات علمی پژوهشی فارسی و انگلیسی تقدیر خواهند شد. همینطور ۱۹ مرکز تحقیقات که متناسب با نیازهای وزارت بهداشت حل مساله و سیاست های کلان فعالیت داشتند، تقدیر به عمل خواهد آمد.

*افزایش تعداد شرکت کنندگان در جشنواره رازی

پناهی در مورد تعداد افراد شرکت کننده در جشنواره رازی توضیح داد: در قسمت حقیقی ۸۰۷ محقق عملکردشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که از میان آنها ۲۰ محقق برگزیده انتخاب شدند. تعداد شرکت کنندگان جشنواره رازی در سال قبل حدود ۵۰۰ نفر بود و سالهای قبل این تعداد کم تر بود. این افزایش نشان میدهد که اگر عدالت را رعایت نماییم، استقبال از جشنواره بیشتر می شود.

وی اشاره کرد: برگزیدگان بخش حقوقی جشنواره را مدیران توسعه تحقیقات بر مبنای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری انتخاب کردند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به تغییر شاخصهای ارزشیابی اظهار داشت: شاخصهای اصلی انتخاب برگزیدگان بخش حقوقی، حاکمیت و رهبری ( زیرساخت) فناوری و ترجمان دانش و... سال جاری برای انتخاب برگزیده ها بیشتر به عملکرد امتیاز دادیم و شاخص اثرگذاری نقش بیشتری یافته است. به دنبال آن هستیم که در سال های آتی شاخصهای بخش حاکمیت و زیرساخت را حذف کنیم

*رویکرد حمایتی، جهت دهی و عدالت محوری در جشنواره رازی

وی در مورد نگاه وزارت بهداشت به جشنواره رازی اشاره نمود و اظهار داشت: ما به دنبال این هستیم که از محققین و پژوهشگران جوان حمایت داشته باشیم. دومین نگرش ما جهت دهی به تحقیقات بر مبنای اولویت های و نیازهاست.

پناهی اشاره کرد: نگرش سوم ما در جشنواره رازی عدالت محوری است. یکی از سیاست های کلان دولت عدالت محوری است و در وزارت بهداشت این مورد را پیگیری کردیم تا بودجه های حوزه تحقیقات متناسب با زیرساخت در اختیار بخش های مختلف قرار گیرد. در دو سال قبل تمام مراکز تحقیقاتی متناسب با فعالیت حمایت گرفتند.

پناهی با اشاره به مردمی کردن تحقیقات در جشنواره رازی اظهار داشت: هدف ما اینست که نتایج تحقیقات را در سفره مردم ببینیم. یکی از نیازهای فعلی جامعه، تحقیقات پیشگیرانه بخصوص در بیماری هایی مثل دیابت و پرفشاری خون است که در جشنواره رازی به آنها توجه ویژه داشته ایم.

وی اضافه کرد: در پویش اخیر سلامت ۴۰ مرکز تحقیقاتی در رابطه با بیماری غیر واگیر مانند دیابت و پر فشاری خون فعالیت کردند. همینطور برای ۱۰ طرح پژوهشی کلان در این پویش مورد پیگیری قرار|گرفت و بر مبنای آن فراخوان نیماد اعلام گردید.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت خانواده که یکی از مسائل مهم در تهدیدهای حوزه سلامت است، اظهار داشت: ما در معاونت تحقیقات و فناوری این مورد را پیگیری کردیم و در این جهت مراکز تحقیقاتی مرتبط شناسایی شد و مأموریت هایی به آنها داده شد.

* چگونگی بررسی کیفیت تحقیقات در جشنواره رازی

پناهی در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد نحوه ارزیابی کیفیت تحقیقات در جشنواره رازی، توضیح داد: شورایعالی سیاست گذاری جشنواره رازی شامل ۱۲ عضو است که ریاست آنرا وزیر بهداشت برعهده دارد و معاون تحقیقات نایب رییس آن است. سیاستگذاری ها و شیوه ارزیابی جشنواره ابتدای سال توسط شورایعالی سیاستگذاری مشخص می شود. سال جاری متناسب با شعار سال ۵ کمیته علوم پایه، علوم بالینی، فناوری، دانشجویی و برای نخستین بار کمیته ارتقای سلامت داشتیم.

وی افزود: کمیته ارتقای سلامت وظیفه دارد بررسی کند که تحقیقات جشنواره در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه باشند. بر این اساس امتیازبندی تعریف کردند و این امتیازبندی ها در اختیار سایر کمیته ها قرار گرفت.

پناهی با اشاره به تغییرات انجام شده در ارزیابی تحقیقات در سالجاری، اظهار داشت: سالهای قبل ارزیابی پژوهشگران جشنواره رازی بر مبنای تعداد مقاله و استناد بود، ولی سال جاری پژوهشگرانی که استناد بالایی داشتند، ولی تأثیر پژوهشی و برونداد پژوهشی نداشتند، شامل کسر امتیاز شدند. این تأثیر پژوهشی بر مبنای تأثیر در نیازهای مردم، هزینه های اقتصاد سلامت و نیازهای وزارت بهداشت است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پژوهشگران برگزیده جشنواره رازی از نظر سوءرفتار پژوهشی و مسائل اخلاق در پژوهش ارزیابی می شوند یا خیر؟ اظهار داشت: تمام ۲۰ محقق برگزیده و تمام برگزیدگان حقوقی بعد از آن که در کمیته ها ارزیابی می شوند، ظرف یک نامه محرمانه به کمیته اخلاق در پژوهش وزارتی ارجاع می شوند. ازاین رو تمام دریافت کنندگان جوایز به وسیله کمیته اخلاق وزارتی تایید شده اند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سال جاری در جشنواره تحقیقات و فناوری رازی یک نمایشگاه حوزه سلامت هم برگزار می شود، اظهار داشت: در این نمایشگاه ۱۸۷۰ محصول تجاری، ۴۷۰۰ محصول نمونه اولیه و ۳۰۲ محصول در نمایشگاه جشنواره رازی به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

* رقم بودجه معاونت تحقیقات در ۱۰ سال قبل تغییر نکرده است

پناهی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد بودجه های پژوهشی، اظهار داشت: هزینه های پژوهش در ایران و جهان بالا رفته است. ولی علیرغم افزایش هزینه ها، بودجه های معاونت تحقیقات از ۱۰ سال پیش عدد یکسان بوده و بودجه «نیماد» سال هاست که ۵۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: هم اکنون صحبت های زیادی در مورد افزایش بودجه های پژوهش در برنامه انجام شده است. باید توجه داشت که کار بزرگ را با مبالغ کوچک نمی توان انجام داد. امیدواریم بتوانیم هم بودجه های پژوهشی و هم زیرساخت های پژوهشی را ارتقاء دهیم.





منبع:

1402/11/02
13:05:54
0.0 / 5
294
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری , كیفیت , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا