هوافضا- علوم هوا فضا

از معرفی دستگاه تنفسی انفرادی تا یك دستگاه آب شیرین كن خاص

از معرفی دستگاه تنفسی انفرادی تا یك دستگاه آب شیرین كن خاص

هوا فضا: برخی از فناوران در دوازدهمین جلسه ی کمیته تجاری سازی انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت تهران به معرفی محصولات دانش بنیان خود پرداختند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر حسین وطن پور، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت تهران در ابتدای دوازدهمین جلسه ی کمیته تجاری سازی این انجمن که امروز برگزار شد، بیان کرد: برگزاری جلسات کمیته تجاری سازی یکی از کارهای جذاب و موثر ما بوده است. در این جلسات فرصتی فراهم گشته است که فناوران ما بتوانند طرح خودرا مطرح و در مرحله ی بعد، سرمایه گذار پیدا کنند. خوشبختانه در کنار حمایت های دولتی، استفاده از منابع بخش خصوصی و سرمایه گذارانی که برای حمایت، اعلام داوطلبی کردند می توانند به فناوران کمک کنند.
وی ادامه داد: سرمایه گذارانی که در جلسات شرکت می کنند، شتاب دهنده ها، سرمایه گذاران بخش خصوصی بزرگ و یا نهادهایی مانند برکت و آستان قدس رضوی که دارای اعتبارات عام هستند، ابراز علاقه کردند که به این حوزه کمک کنند. این حوزه، در بحث اشتغال زایی، تولید ملی و صادرات دانش حوزه ی بسیار باارزشی است که می تواند برای سرمایه گذاران جذاب باشد.
در بخش اول این جلسه، دکتر مهدی شهبازی به معرفی دستگاه تنفسی انفرادی پرداخت و اضافه کرد: این دستگاه در اداره کل تجهیزات پزشکی بعنوان نخستین ماسک الکترونیکی به ثبت رسیده است. این دستگاه شامل کلاه شیلد، دستگاه تصفیه و ضدعفونی کننده ی هوا و لوله ی رابط است. در تابستان سال قبل این دستگاه در یکی از آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی و تست های میکروبی قرار گرفت.
وی ادامه داد: این دستگاه هوای اطراف را مکش، فیلتر و گندزدایی می کند و آنرا به بیرون انتقال می دهد. یکی از مزایای این دستگاه، جلوگیری از بازگشت هوای بازدم به ریه هاست. ماسک روی صورت مقداری از دی اکسید کربن را نگه می دارد و باردیگر به ریه باز می گرداند، اما در این دستگاه، بازدم فرد به ریه باز نمی گردد.
شهبازی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از مزیت های این دستگاه، وزن و حجم کم آنست تا مزاحم کار استفاده کننده نباشد. این دستگاه با باتری شارژ می شود. بر روی این دستگاه فیلترهایی کار گذاشته شده است که بازدم فرد استفاده کننده را تصفیه می کند تا در صورت مبتلاشدن به بیماری، محیط پیرامون را آلوده نکند.
به قول وی، این دستگاه دارای صفحه نمایشگری است که مقدار خروجی و مدت زمان باقی مانده شارژ دستگاه را نمایش می دهد.
در بخش دیگری از این جلسه، خشایار صفاپور به ارائه توضیحاتی درباب پکتین گرید دارویی پرداخت و بیان کرد: پکتین در حقیقت یک پلیمر و فیبر قدرتمند است که بطور طبیعی در خیلی از گیاهان و سبزیجات یافت می شود و بعنوان عامل پیوند بین سلول های گیاهی عمل می کند.
وی ادامه داد: این ماده بعنوان فیبر طبیعی، پرکننده و قوام دهنده در صنایع دارویی کاربرد و نیز مصارف مختلفی در صنایع غذایی همچون استایلایزر و غلظت دهنده دارد. میانگین قیمت محصول باکیفیت مناسب تحویل چین حدودا ۱۵۰۰ دلار برای هر متریک تن است.
این فناور افزود: تخمین ما از منایع اطلاعاتی مختلف، بازار قابل گسترش به بالای ۱۰۰۰ تن مصرف داخلی پکتین در مجموع صنایع در سال را نشان میدهد و لازم به ذکر است که تولیدکننده اصلی و عمده داخلی برای آن وجود ندارد.
در ادامه ی این جلسه، امیر ناصری درباره ی دستگاه آب شیرین کن و تصفیه پساب سیار اظهار داشت: از مزایای این دستگاه می توان به کاهش هزینه هایی نظیر گرفتگی غشا و هزینه های تامین آب شیرین، قابل دسترس بودن وسیله در کلیه کشورها با هر نوع شرایط آب وهوایی و امکان پذیر بودن به کارگیری آسان این وسیله توسط کلیه افراد جامعه با هر سطح درآمد اشاره نمود.
به قول این فناور، این دستگاه می تواند خودرو را به دستگاه آب شیرین کن و همین طور تصفیه کننده آب تبدیل کند. روش کار این دستگاه، بر طبق روش اسمز معکوس است. در این دستگاه، هزینه های جاری برق حذف می شود و همین طور هزینه ساخت آن کمتر از نمونه های مشابه است.
وی افزود: در دستگاه اختراع شده، هزینه های برق کلیه پروسه شیرین سازی و تصفیه آب حذف می شود. به عبارتی کاهش ۴۴ درصد هزینه ها و امکان استفاده از دستگاه در مناطق فاقد انرژی برق ایجاد می شود.
در بخش پایانی این برنامه، صادق گرایی، به معرفی کالاهای فناورانه یک شرکت دانش بنیان همچون تخت خواب طبی ورزشی، دستگاه تقویت عضلات گردن، انواع ویلچرهای توانبخشی و تخت کششی پرداخت.
وی درباره ی مزایای محصول تقویت عضلات گردن و زانو اظهار داشت: این محصول قابل نصب در مراکز دندانپزشکی و آرایشگاه های زنانه است، قیمت مناسبی دارد و موجب پیش گیری از عوارض شغلی و مشکلات گردن می شود.




منبع:

1400/02/20
11:02:39
0.0 / 5
926
تگهای خبر: الكترونیك , باتری , دانش بنیان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا