هوافضا- علوم هوا فضا
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان در دستگاه های اجرائی تدوین می شود

بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان در دستگاه های اجرائی تدوین می شود

هوا فضا: به گزارش هوا فضا، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان با همکاری سازمان اداری استخدامی، بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان در دستگاه های اجرائی را در دست تدوین دارد.



به گزارش هوا فضا به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سید افقهی با حضور دریک برنامه تلویزیونی، ضمن تسلیت این ایام و شهادت جمع زیادی از مردم مظلوم فلسطین، جنایت رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم نمود.
وی در ادامه با اشاره به رسالت بنیاد ملی نخبگان، اظهار داشت: تنظیم گری، تسهیلگری، هدایتگری و سیاستگذاری در عرصه نخبگانی، با اهمیت ترین وظیفه بنیاد ملی نخبگان است که این وظیفه در سند استراتژیک کشور در امور نخبگان نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب باید حس مفید بودن را در نخبه بوجود آورد. این حس مفید بودن را خود حضرت آقا توضیح دادند و فرمودند که یک بخش آن اشتغال است؛ یعنی نخبه باید کار پایدار قابل اتکا داشته باشد. ایشان در بخش دوم نیز فراهم کردن زمینه لازم برای کار عملی و پژوهشی را دیگر مطالبه نخبگان دانستند.
سید افقهی افزود: در سالهای قبل، مخاطبان بنیاد بیشتر نخبگان علمی بودند اما در دوره ی جدید بنیاد ملی نخبگان دایره نخبگی را بسیار وسیع می بیند و نخبگان هنری، ادبی، صنعتی، مهارتی و دیگر حوزه ها را به رسمیت می شناسد. بنیاد ملی نخبگان کارهای خودرا به دو بخش تقسیم کرده است. در بخش اول، تلاش می کند تسهیلات و امکانات لازم برای نقش آفرینی نخبگان را فراهم آورد تا فرد با یک آسایش حداقلی و با برخورداری از مسکن، شغل و ابزار معیشتی لازم بتواند به مرحله اثرگذاری برسد که برای نیل به این هدف بنیاد طرح های متنوعی را به تصویب رسانده و اجرا می کند. دومین بخش، بحث اثربخشی نخبگان و نقش آفرینی آنان در حل مسائل کشور است که بنیاد برای این مساله نیز طرح هایی داشته و دارد.
ضرورت پای کار آوردن دستگاه های اجرائی و نهادهای متولی اشتغال
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد: باید دانست از وظایف بنیاد پای کار آوردن دستگاه های اجرائی و نهادهای متولی اشتغال است خوشبختانه در کشور حوزه‌ی عمل بسیار گسترده است و وزارتخانه ها دستگاه های دولتی و غیردولتی در این زمینه نقش آفرینی بالایی دارند؛ در نتیجه بنیاد ملی نخبگان باید در تعامل با این دستگاهها فرصت لازم را برای نقش آفرینی نخبگان بوجود آورد.
وی اشاره کرد: از سال قبل طبق بخشنامه جذب نخبگان در دستگاه های اجرائی، پروسه جذب این افراد شروع شد و در گام اول از بین حدود ۷۰۰۰ ثبت نام کننده، سازمان اداری استخدامی بعد از طی فرایندها، برای ۱۰۰۳ نفر از نخبگان ردیف استخدامی فراهم نمود و اعتبار لازم را برای به کارگیری آنان در سال اول تامین کرد تا افراد متناسب با جایگاه و شأن نخبگی در دستگاه های دولتی به کار گرفته شوند.
برخی نخبگان در جایگاه های متناسب با شأن نخبگی به کار گرفته نشدند
سید افقهی افزود: در روند اجرا اما تعدادی از نخبگان در جایگاه های نخبگی و متناسب با شأن نخبگی در دستگاه های دولتی به کار گرفته نشدند. در دیدار نخبگان با رییس جمهور، تعدادی از نخبگان به من مراجعه می کردند و در همین خصوص گلایه داشتند، از طرف دیگر، بعضاً به نخبگان وعده های داده شد که پس از جذب، عملی نشدند.
پیگیری بازخوردهای منفی از طرف بنیاد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: بمنظور اجرای بهتر این بخشنامه، بنیاد ملی نخبگان با همکاری سازمان اداری استخدامی، بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان در دستگاه های اجرائی را در دست تدوین دارد تا علاوه بر جذب نخبگان، وضعیت آنان در دستگاه های اجرائی رصد و پایش شود و اگر بازخورد منفی وجود داشت، پیگیری لازم صورت بگیرد.
سید افقهی خبر داد: اوایل آبان ماه امسال نیز فراخوانی برای جذب حدود ۴۰۰۰ نخبه در دستگاه های اجرائی اعلام می شود که این فراخوان با سال قبل یک تفاوت مهم دارد. در فراخوان امسال فرد نخبه شغل-محل را انتخاب می کند؛ یعنی هر فرد نخبه دقیقاً مشخص می کند در چه شغلی و در چه شهری مایل به اشتغال است؛ البته سامانه ثبت نام بطورکامل هوشمند است تا هم فرایندها تسریع شود و هم هر فرد برمبنای رشته و تخصص خود بتواند اولویت هایش را انتخاب نماید.
وی اشاره کرد: بخشنامه جذب نخبگان در دستگاه های اجرائی به همه دستگاهها رسیده است اما عدم حضور تعدادی از آنها در فراخوان های قبلی و اعلام ظرفیت نکردن آنها، دلیلهای مختلفی داشت. برخی دستگاهها در گزینش خود ملاحظات خاصی دارند که باید مقدمات و تمهیداتی برای آن اندیشیده شود. برخی دستگاهها نیز گرفتار تغییر و تحول شدند و همین تغییرات سبب ایجاد خلل در فرایندهای اداری آنان شد.
به ثمر رسیدن کارها نیاز به پیگیری دارد/ صبر و پشتکار در نخبگان لازمه رسیدن به هدف
وی با اعلان اینکه دولت اساساً گرفتار دیوان سالاری است، اظهار داشت: مشکلات ساختاری موجود باعث شده است که به ثمر رسیدن یک کار در دولت نیاز به پیگیری بسیاری داشته باشد. نخبگان بطور قطع در عرصه فکر، توانمندی، استعداد و ارائه نظریه های نو، قابلیت های ویژه ای دارند اما در لایه‌ی تربیتی نخبگان باید صبر و پشتکار برای رسیدن به هدف را نیز افزود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: وقتی یک فرد به عنوان نخبه در یک دستگاه استخدام می شود، ممکنست فضای عمومی آن دستگاه تا حدی با او همراه نباشد؛ در نتیجه فرد نخبه باید صبوری و تعامل لازم را از خود نشان دهد. این شرط مهم در عرصه نخبگانی است.

1402/08/02
12:42:55
0.0 / 5
473
تگهای خبر: دستگاه , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا