دبیر ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی:
سند توسعه هوش مصنوعی تهیه می شود
به گزارش هوا فضا، قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری از تهیه سند توسعه هوش مصنوعی آگاهی داد و اظهار داشت: با عنایت به حساسیت این حوزه و سرعت بیشتر از پیشی كه پیشران های فناوری های نو دارند این سند تهیه می شود.
به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، منصور كبگانیان در حاشیه صد و بیست و پنجمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور درباب مباحث مطرح شده دراین جلسه اظهار داشت: در این نشست مباحث مختلفی عنوان شد در نخستین بخش از ارائه خوبی كه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زیست فناوری صورت گرفته بود تشكر شد. توسعه زیست فناوری یكی از اولویت های جدی در نقشه جامع علمی كشور است، این فناوری نقش خوبی در اقتصاد دانش بنیان و بازار جهانی دارد و صادراتی كه ما دراین زمینه داریم در حفظ سلامت مردم نقش مهمی دارد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور با اشاره به اینكه اعضای شورا در جلسه پیش، از این مساله خیلی استقبال كردند اضافه كرد: گزارش مختصری هم از آن در این نشست ارائه شد.
كبگانیان افزود: دراین جلسه ۳ محور مورد مطالبه جدی اعضا قرار گرفت، نخستین بخش این بود كه «سند توسعه زیست فناوری كشور» باید ظرف دو ماه آینده در بدنه و دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی كشور تهیه و به جلسه ارائه شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور اضافه كرد: البته باید توضیح دهیم كه بیشتر از دو سال كار كارشناسی درباب این سند انجام شده بود، اما چون قرار بود مشاركت دانشگاه ها را هم در این سند داشته باشیم با وزارت علوم مكاتبه كردیم و همین موجب شد كار ما مقداری كند شود.
وی افزود: به هر حال در این دو ماه می خواهیم كه وزارت علوم هر پیشنهادی در این خصوص دارد را ارائه كند، چون مقرر است این سند برای تصویب و ابلاغ آماده شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند محیط زیست افزود: ما قبلاً «سند محیط زیست» را چند بار به مرحله تصویب رسانده بودیم ولی دستگاه های ذیربط خصوصاً سازمان محیط زیست ایرادات و اشكالاتی را روی این مساله داشتند.
وی یادآورشد: دومین محوری كه از ستاد نقشه جامع علمی كشور مطالبه جدی شد این بود كه «سند محیط زیست» كه كار كارشناسی جدی روی آن شده و فقط اعداد و اقدامات آن باید بروزرسانی شود، ظرف دو ماه آینده ارائه شود تا بتوانیم در صحن ستاد نقشه جامع آنرا نهایی نماییم و مراحل تصویب و اجرای آنرا طی نماییم.
كبگانیان اضافه كرد: سومین بخش در حوزه هوش مصنوعی بود كه تاكید شد با عنایت به حساسیت و كلیدی بودن این حوزه و سرعت بیشتر از پیشی كه پیشران های فناوری های نو دارند، سند خاصی مربوط به «هوش مصنوعی» نیز تهیه شود چون خیلی از كشورهای پیشرفته در این عرصه به سرعت پیش می روند البته در كشور ما نیز دراین زمینه كارهای خوبی شده است ولی به جهت اینكه جایگاه ملی و حمایت جدی پیدا شود، تاكید شد «سند توسعه هوش مصنوعی» آماده شود.
وی افزود: ما فكر می نماییم این زمان بیشتری را می طلبد و از حوزه خط مشی گذاری ستاد می خواهیم كه در این عرصه تسریع كنند، دستور بعدی ادامه «سند توسعه دانش بنیان» استان بوشهر بود، ما در جلسه پیش ۳ ماده را به تصویب رسانده بودیم، این جلسه اولویت های بخشی استان بوشهر با اصلاحاتی به تصویب رسید.
كبگانیان اضافه كرد: این استان در محورهای مختلف توانایی بالایی دارد كه می توان به صنایع دریایی، تولید شناورها، تعمیر شناورها، صنایع فراساحلی و صنایع دستی اشاره نمود، علاوه بر صنایع دریایی، صنایع دستی و هسته ای نیز قرار شد به بخش صنعت اضافه شود. در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بخش عظیمی از مخازن گاز و نفت در این استان قرار دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه كرد: محوربعدی كه عنوان شد، شیلات و كشاورزی بود كه صنعت آبزی پروری، صنعت گلخانه و نخیلات جز محورهایی بود كه به تصویب رسید، گردشگری و تفریحات آبی، استحصال آب شیرین كه از بحث های استراتژیك استان است عنوان شد.
كبگانیان افزود: آخرین محوری كه عنوان شد، تكنولوژی های جدید دریایی همچون زیست فناوری دریای، هسته ای و فناوری اطلاعات و ارتباطات بود، البته قرار شد كه مسئولان استان بوشهر با كمك بدنه ستاد این اولویت هایی را كه پیشنهاد شد را در مجموعه ای جمع بندی كرده و عرضه كنند تا ما آنرا وارد سند كرده و جلسه بعد ماده ۵ را پیش ببریم.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب