علوم هوا فضا
رییس پژوهشگاه رویان عنوان كرد؛

کاربرد هوش مصنوعی در درمان ناباروری

کاربرد هوش مصنوعی در درمان ناباروری

به گزارش هوا فضا، رئیس پژوهشگاه رویان در مورد استفاده از هوش مصنوعی در درمان ناباروری اظهار داشت: می تواند تصمیمات را راحتتر کند و پروتکلهای درمانی را پیشنهاد کرده و وضعیت درمان را پیشگویی کند.



به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، دکتر عبدالحسین شاهوردی در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره و جشنواره بین المللی رویان و جایزه دکتر کاظمی که امروز سه شنبه ۳۰ مرداد ماه در پژوهشگاه رویان برگزار شد، ضمن اشاره به پایه گذاری این کنگره توسط زنده یاد کاظمی آشتیانی اظهار داشت: او این کنگره را دریچه ای برای جامعه بین المللی و فرصتی می دید که از راه این نشست های علمی توانمندی های کشور را در معرض دید جامعه بین المللی قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه در حدود ۲۷ سال گذشته، ۲۵ کنگره رویان به شکل بین المللی برگزار شده است، افزود: در دو سال همه گیری کرونا آهنگ برگزاری کنگره به شکل بین المللی کند بود. ولی این ۲۵ برنامه علمی فرصت خوبی بود تا در راه معرفی توانمندی های پژوهشگاه به جامعه بین المللی قدم برداریم.
رییس پژوهشگاه رویان تصریح کرد: شبکه علمی بین المللی که در این زمان در چارچوب کنگره رویان شکل گرفته کمک کرده تا برنامه های علمی رویان با سرعت مناسبی پیش رود. همینطور سبب ایجاد اعتماد بین محققان داخلی و خارجی این حوزه شده است.
وی با اشاره به اینکه بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل، بیستمین کنگره فناوری سلول های بنیادی و نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی به شکل همزمان برگزار می شود، اظهار داشت: در این کنگره ها به موضوعات جدید و بین رشته ای پرداخته شود. امروز مرزهای بین مهندسی، بیولوژی و پزشکی برداشته شده و با تعاملات بین رشته ای جامعه علمی موفق به برداشتن قدم های جدید شده است.
شاهوردی افزود: بیماری های صعب العلاج با استفاده از سلول درمانی، بیماری های ژنتیکی از راه ژن درمانی، تالاسمی، هموفیلی امکان درمان پیدا کرده است. سلول های بنیادی به کمک درمان ناباروری آمده اند تا بیمارانی که ذخیره تخمدانی کمی دارند با تزریق سلول های بنیادی امید درمان پیدا کنند.
وی به کاربرد حوزه هوش مصنوعی در حوزه درمان ناباروری و سلول درمانی اشاره نمود اظهار داشت: مبحث هوش مصنوعی یکی دیگر از زمینه های فعالیت کنگره است. امروزه دیتاهای زیادی از بیماران داریم و درمان این بیماری ها هزینه زیادی تحمیل می کند. استفاده از هوش مصنوعی می تواند تصمیمات را راحتتر کند و پروتکلهای درمانی را پیشنهاد کرده و وضعیت درمان آینده بیمار را پیشگویی کند. در کنگره رویان یکی از مباحثی که مورد توجه قرار گرفته هوش مصنوعی است.
رییس پژوهشکده رویان افزود: رویکرد دیگری که در کنگره سال جاری به آن توجه شده، مبحث مهندسی بافت است که بعنوان تولید قطعات یدکی بدنه انسان شناخته می شود. از راه مهندسی بافت می توان خیلی از مشکلات بیمار و بازسازی بافت و اندام را انجام داد.
وی با اشاره به اینکه محققان سراسر جهان به شکل جدی در کشورهای مختلف بر روی این مباحث کار می کنند، اظهار داشت: باید با تبادل تجربه سرعت رشد این دانش ها را منطقی تر نماییم تا بتوانیم به بیماران خدمت رسانی نماییم.
شاهوردی تصریح کرد: پزشکی در کشور ما خوشنام است وقتی با علوم جدید همراه می شود این ظرفیت را بوجود می آورد که پذیرش بیماران خارجی هم داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به این که در دهه ۶۰ افراد برای درمان ناباروری به خارج از کشور می رفتند، اظهار داشت: در سه دهه با تلاش ها فراوان ظرفیتی بوجود آمده که ما میزبان بیماران خارجی باشیم.
رییس پژوهشگاه رویان اظهار داشت: در درمان ناباروری گاهی مسائل شرعی و دینی سایه می اندازد و بنابراین بیماران دوست دارند در مراکزی که موارد شرعی رعایت می کنند درمان کنند و این سبب آرامش بیشتر و موفقیت درمان می شود. این ظرفیت در کشور ما بوجود آمده و سالانه بیشتر از هزار زوج خارجی برای درمان رجوع می کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که بعد از دریافت تاییدیه های لازم، خدمات درمانی در زمینه سلول درمانی هم به بیماران داخلی و خارجی عرضه شود.
به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی تولید مثل، بیستمین کنگره فناوری سلول های بنیادی و نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی به شکل همزمان با حضور محققان داخلی و خارجی در تاریخ ۷ لغایت ۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می گردند.


منبع:

1403/06/03
10:07:42
0.0 / 5
230
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا