علوم هوا فضا

ابداع روشی نوین در زیست پالایی خاك آلوده به سرب

ابداع روشی نوین در زیست پالایی خاك آلوده به سرب

هوا فضا: پژوهشگران دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری در پژوهشی برای اولین بار در جهان، تثبیت زیستی سرب در خاك را با استفاده از یك سویه قارچی مورد بررسی قرار دادند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دكتر بهی جلیلی درباره این روش اظهار داشت: دستاوردی كه اخیرا به آن دست یافته ایم، عرضه تكنیك نوین تثبیت زیستی در پاكسازی سرب از خاك آلوده با بكارگیری یك سویه قارچی جدید و بومی ایران است. این پژوهش نشان داد كه قارچ جدا شده از خاك معدن پاچی-میانا، قادر به تثبیت سرب در خاك از راه تولید اگزالات سرب است.
عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاك دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری اضافه كرد: همینطور سویه قارچی مذكور بعد از شناسایی، با نام Aspergillus niger SANRU و شماره دسترسی KT ۲۲۲۸۶۴ در بانك ژن جهانی ( NCBI ) به ثبت رسید.
وی اظهار نمود: به كارگیری این تكنیك دوستدار محیط زیست در پالایش خاك های آلوده علاوه بر به حداقل رساندن فراهمی سرب در خاك و كاهش ورود این فلز سنگین به زنجیره غذایی انسان و جانوران، نسبت به روش های فیزیكی و شیمیایی مقرون به صرفه تر است.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جلیلی با اشاره به اینكه بخشی از این پژوهش در چارچوب رساله مهسا جباری گیاشی با راهنمایی وی و دكتر فردین صادق زاده و مشاوره دكتر مصطفی عمادی انجام شده است، اضافه كرد: نتایج این پژوهش در یكی از معتبرترین مجلات مهندسی محیط زیست با نام Journal of Hazardous Materials با ضریب تأثیر ۷/۶۵ و Cite Score: ۷.۹۱ به چاپ رسید.



1398/12/11
21:03:18
5.0 / 5
3421
تگهای خبر: فناوری , ناسا , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا