هوافضا- علوم هوا فضا
توسط محققان كشور صورت گرفت

تولید محرك رشد و اشتها آور دام با فرمولاسیون گیاهی

تولید محرك رشد و اشتها آور دام با فرمولاسیون گیاهی

هوا فضا: بیواستارتر ساخته شده در یکی از شرکتهای دانش بنیان داروی جدید دامپزشکی است که باعث تحریک رشد و اشتهاآوری برای دام های بزرگ می شود.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، لاله حجازی در مورد این مکمل گیاهی دامپزشکی اظهار داشت: در کارآزمایی بالینی نتایج بسیار خوبی از این دارو به دست آمد و اثبات شد مصرف آن سبب اشتهاآوری و افزایش مصرف خوراک دام می شود همینطور این دارو سبب بهبود رشد، ضریب تبدیل و صفات اسکلتی دام هم می شود.
وی این بیواستارتر باریج را مقرون به صرفه دانست و اظهار نمود: امروزه اکثرا از آنتی بیوتیک ها بعنوان محرک رشد دام استفاده می شود که سبب ایجاد مقاومت دام در مقابل آنتی بیوتیک ها خواهد شد و با مصرف گوشت و شیر حیوان این مقاومت دارویی در بدن انسان هم ایجاد می شود؛ بنابراین در سالهای اخیر داروهای گیاهی در حوزه های دامپزشکی رشد بی سابقه ای را تجربه کرده است.
حجازی با اشاره به اینکه گیاهان و ترکیبات فعال در این محصول تأثیر بسیار زیادی در پیشگیری از رشد میکروب های بیماری زا، کمک به هضم و جذب مواد مغذی، افزایش اشتها و تقویت سیستم ایمنی دارد، تصریح کرد: این مکمل گیاهی دامپزشکی با فرمولی خاص طراحی شده و سبب افزایش جذب، بهبود اسکور مدفوع در دام همینطور افزایش و بهبود وضعیت سیستم ایمنی شده است.
وی کتان قهوه ای (بَزرَک)، آویشن شیرازی، پونه و رزماری را از گیاهان استفاده شده در این مکمل دانست و خاطرنشان کرد: گیاه آویشن با دارا بودن تیمول و کارواکرول بعنوان ضد باکتری، ضد ویروس، آنتی سپتیک، ضد تب، ضد احتقان و ضد التهاب است، همینطور مواد موثره این گیاه موکولیتیک بوده و سبب تسهیل در خروج ترشحات از دستگاه تنفس می شود، ازاین رو آویشن تأثیر بسیار خوبی بر فعالیت متابولیک فلور دستگاه گوارش دام دارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در مورد مطالعات انجام شده در زمینه روغن کتان در این بیواستارتر اظهار داشت: روغن کتان یکی از غنی ترین منابع امگا 3 است که تحقیق های انجام شده نشان داده است مصرف اسیدهای چرب در خوراک گوساله ها باعث افزایش وزن روزانه، افزایش رشد استخوان، افزایش بازده خوراک و کاهش تعداد روزهای با اسکور نامناسب مدفوع می شود، همینطور در مطالعه ای استفاده از مکمل های اسید بوتیریک، اسیدهای چرب متوسط زنجیر و اسید لینولینک در جیره گوساله ها سبب بهبود شاخصهای سیستم ایمنی شده است.
کارآفرین داروی گیاهی در مورد تأثیر پونه در مرتفع ساختن مشکلات روده ای گوساله، توضیح داد: پونه به درمان اسهال و بیماری های روده ای گوساله کمک می نماید و مشکلات و ناراحتی های گوارشی را برطرف کرده و باعث تقویت معده و دفع صفرا می شود، همینطور پونه به علت دارا بودن ترکیبات ضد باکتریایی همانند آنتی بیوتیک عمل کرده و ضد انگلی قوی به حساب می آید.
حجازی در مورد گیاه رزماری استفاده شده، اظهار نمود: رزماری یکی از بیشترین مقادیر آنتی اکسیدان را در میان گیاهان دارد و اثر ضد میکروبی وسیع، محافظت از کبد، کاهش درد کولیک، ضد تشنج، کنترل سرفه و بهبود علمکرد کلی حیوان را دارد.




منبع:

1399/10/22
13:40:55
0.0 / 5
857
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا