هوافضا- علوم هوا فضا
توسط فدراسیون سرآمدان علمی؛

موسسات و سرآمدان علمی برتر عرضه شدند

موسسات و سرآمدان علمی برتر عرضه شدند

هوا فضا: فدراسیون سرآمدان علمی سه موسسه و سه سرآمد علمی را معرفی و از آنها تقدیر به عمل آمد.



به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، برنامه دستیابی به مرجعیت علمی با مدیریت و حمایت معاونت علمی تدوین و از سال ۹۴ در قالب فدراسیون سرآمدان علمی کشور شروع به کار کرد.
این برنامه در نظر دارد با شناسایی مستمر افراد توانمند و دارای بنیه علمی قوی و ارائه حمایت های ویژه از این افراد کشور را به سمت مرجعیت علمی در جریان سوق دهد.
در همین راستا امروز نشستی در محل معاونت علمی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و سعید سرکار دبیر فدراسیون سرآمدن علمی کشور انجام شد.
در این مراسم ۳دانشگاه و موسسه برتر و ۳ نفر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند. سه موسسه برتر برگزیده از فدراسیون سرآمدان علمی دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه دانش های بنیادی به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.
همچنین دکتر علی مرسلی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر علی اسفندیار عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمد مهدی شیخ جباری عضو هیات علمی پژوهشگاه دانش های بنیادی بعنوان سرآمدان علمی برتر عرضه شدند.
فدراسیون سرآمدان علمی همین طور ۱۱۵ سرآمد علمی را بعنوان ششمین دوره فعالیت خود در سال ۱۴۰۰ برمبنای معیارهای مشخص معرفی کرده است.
سعید سرکار دبیر فدراسیون سرآمدان علمی امروز در ششمین نشست این فدراسیون که با حضور معاون علمی و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: یکی از دغدغه های معاونت علمی و فناوری ارتقای علمی و رسیدن به مرجعیت علمی است.
وی با اعلان اینکه رسیدن به مرجعیت علمی از مطالبات مقام معظم رهبری بوده است، اظهار داشت: متأسفانه تا حالا در حوزه مرجعیت علمی برنامه ریزی های درستی نشده است.
سرکار اشاره کرد: بنا بر این درصدد برآمدیم تا فدراسیون سرآمدان علمی را بمنظور شناسایی سرآمدان علمی و رسیدن به مرجعیت علمی راه اندازی نماییم.
وی با اعلان اینکه این فدراسیون از سال ۹۴ فعالیت خودرا با حمایت معاونت علمی آغاز نموده است، اظهار داشت: ما در این فدراسیون هر ساله سرآمدان علمی را در امتداد رسیدن به مرجعیت علمی شناسایی می نماییم.
دبیر فدراسیون سرآمدان علمی گفت: اگر بخواهیم به مرجعیت علمی برسیم، باید مراجع علمی جهانی به حوزه های علمی ایران استناد کرده و فعالان علمی جهانی به دانشمندان ایرانی رجوع کنند.
وی اضافه کرد: این فدراسیون در امتداد اهمیت موضوع رسیدن به مرجعیت علمی معیارهایی را برای شناسایی سرآمدان در نظر گرفته است.
سرکار با اشاره به تعدادی از این معیارها اظهار داشت: سرآمدانی که ما شناسایی می نماییم در کنفرانس های علمی معتبر جهانی بعنوان سخنران کلیدی مدعو حضور داشته اند یا مقالات آنها در نشریات برتر انتشار یافته است.
وی اشاره کرد: با بررسی هایی که انجام داده ایم ۱۱۵ مقاله معتبر را شناسایی کرده و افرادی را که در این مجلات مقاله منتشر نموده اند یکی از معیارهای خود برای معرفی افراد برگزیده در نظر گرفتیم.
به گفته دبیر فدراسیون سرآمدان علمی، کار این فدراسیون شناسایی افراد برتر و قهرمان سازی است تا این افراد با رفع موانع بتوانند مرجعیت علمی را پیش ببرند.
وی با اعلان اینکه در این دوره از فدراسیون سرآمدان علمی ۱۱۵ نفر را شناسایی کرده ایم، اظهار داشت: طی شناسایی این سرآمدان ۱۵۰۰ نفر در فهرست بودند که با رقابت های فراوان و شناسایی های این فدراسیون، این ۱۱۵ نفر در نهایت عرضه شدند.
سرکار اضافه کرد: برای شناسایی این ۱۱۵ نفر سه گروه الف، ب و ج انتخاب شدند و در نهایت موفق به معرفی سه نفر و سه مؤسسه شدیم.
دبیر فدراسیون سرآمدان علمی افزود: باید برنامه ریزی هایی در حوزه دریافت جوایز جهانی توسط دانشمندان ایرانی صورت گیرد. بدین جهت لازم است دانشجویان و اساتید خارجی برای دوره های دکترا و پسادکترا به ایران مراجعه کنند.
وی با اشاره به مقایسه امتیازها در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ اظهار داشت: امتیازهای سرآمدان علمی در دوره پنجم با دوره ششم تفاوت شایان توجهی داشت بطوریکه کف امتیازات در سال ۹۹، ۵۸ و بالاترین امتیاز ۴۲۹۰ بود.
سرکار اضافه کرد: اما در ششمین دوره بالاترین امتیاز ۵۸۶۲ و کمترین امتیاز برابر با ۹۸ بوده است که این نشان دهنده افزایش سطح کارهای این سرآمدان نسبت به سالهای قبل است.
وی درباب بودجه فدراسیون سرآمدان علمی اظهار داشت: بودجه این فدراسیون برابر ۳۳.۷ میلیارد تومان بوده که معاونت علمی امسال به غیر از بودجه ۲۰ میلیارد تومان را به این فدراسیون مختص کرده است.


منبع:

1400/03/31
23:05:47
0.0 / 5
763
تگهای خبر: فناوری , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا