هوافضا- علوم هوایی
معاون علمی رییس جمهور مطرح كرد

نوآوری چیزی نیست كه با قانون سازگار باشد

نوآوری چیزی نیست كه با قانون سازگار باشد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: نوآوری چیزی نیست که با قانون سازگار باشد، قوانین را برای اتفاقاتی که هم اکنون می افتد می نویسیم، اما اتفاقاتی را که در آینده می افتد، نمی توان در قانون نوشت.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا سورنا ستاری روز چهارشنبه در نخستین همایش ترسیم چشم انداز جمهوری اسلامی ایران ۱۴۵۰ که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار نمود: یکی از مباحث مهمی که باید در این رویداد بیان شود، بحث نوآوری است. یکی از اشکالات کشور و دولت در هشت سال گذشته بحث توسعه نوآوری بود، چون اگر این امر در کشور محقق نشود، اتفاق خاصی تا سال ۱۴۵۰ نخواهد افتاد. در هشت سال قبل شاهد تغییراتی در حوزه فناوری کشور بوده ایم، اما پایه همه این تغییرات نوآوری است. نوآوری یکی از بزرگترین مواهب خداوند به انسان است.

وی ادامه داد: نوآوری آن ذهن وحشی بشر است که سبب می شود توسعه پیدا کند و الان شاهد اتفاقاتی در حوزه فناوری هستیم که در پنج سال قبل نمی توانستیم هیچ یک از این موارد را پیشبینی نماییم، چه برسد تا ۵۰ سال آینده که خیلی بعید است بتوانیم اتفاقات فناوری را پیشبینی نماییم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: امکان دارد بتوانیم یک سری حرف های کلی در مورد پیشبینی تا ۵۰ سال آینده برای چشم انداز کشور بزنیم، اما آن چیزی که سبب توسعه می شود، نوآوری است.
وی ضمن اشاره به روایت ساخت هواپیما و آرزوی بشر برای پرواز توسط برادران رایت، اظهار داشت: در ابتدای قرن بیستم همه دولت ها روی ساخت هواپیما سرمایه گذاری می کردند و آمریکا هم بعنوان کشوری که سرمایه و علم آنرا دارد، مبادرت به این کار کرد، ولی شکست خورد که در نهایت این آرزو توسط دو برادر دوچرخه ساز محقق شد. هم اکنون هم بحث حضور در مریخ مطرح است، چرا حالا حضور در مریخ به هدف تبدیل شده؛ چون همان نوآوری است که سبب می شود خیلی از تکنولوژی ها توسعه پیدا کند تا این اتفاق بیفتد.

ستاری اظهار داشت: در آن زمان دولت آمریکا به دنبال ساخت هواپیما نرفت، بلکه شرکتهای این کشور توسعه را انجام می دهند، اگر امروز آمریکا بعنوان یک کشور توانمند مطرح می شود، به خاطر کمپانی های آن از قبیل اپل، مایکروسافت و فیسبوک است که این اتفاق می افتد.
این عضو هیئت دولت اظهار داشت: متاسفانه ما در هشت سال شاهد بودیم که پیاده سازی ایده ها در کشور خیلی سخت بوده است؛ داشتن یک ساختار حکومتی کاملا نفتی، بوروکراتیک، دولت و حکومت چاق از نظر تعداد نیروی انسانی بسیار زیاد در بدنه دولت از موانع پیاده سازی ایده ها در چند سال قبل بوده است.
ستاری تصریح کرد: نوآوری چیزی نیست که با قانون سازگار باشد، قوانین را برای اتفاقاتی که هم اکنون می افتد می نویسیم، اما اتفاقاتی را که در آینده می افتد، نمی توان در قانون نوشت. کدام یک از کارهایی که در استارت آپ ها و نوآوری هایی که پیاده سازی می شود با کدام قانون می تواند همخوان باشد. تمام قوانین و آئین نامه ها توسط دولتی ها نوشته شده اند. از آدم دولتی نمی توان انتظار نوآوری داشت، این که آرزو داشته باشیم فرزندان ما در دستگاه دولتی استخدام شوند، بزرگترین خیانت به بچه های ما است، استخدام به معنای از بین بردن علم، اعتماد به نفس، نوآوری و خلاقیت یک انسان است. در این سال ها با وجود توسعه وحشتناک فناوری، در هشت سال قبل شاهد این اتفاقات بوده ایم.
وی تشریح کرد: باید فکری نماییم که چطور نوآوری را وارد کارها نماییم، ساختار نفوذ نوآوری در داخل حکومت باید به چه شکل اتفاق بیفتد، این آن اصل اساسی است که سبب تغییرات می شود. نوآوری در ابتدای ورود، خویش را ثابت می کند و بعد ضوابط و قوانین آن نوشته می شود و باید قبول نماییم. هم اکنون شرکت هایی که در این عرصه ها شکل گرفته اند همین حالت است. اعداد مالی این شرکت ها بالا رفته است؛ همان گونه که در دنیا هم این بحث هست.
ستاری اظهار داشت: نحوه مدیریت، اتفاقاتی که در اقتصاد کلان کشور توسط شرکتهای حوزه فناوری رقم خورده، حدود اختیارات، فضایی که کشور در اختیار این شرکت ها قرار می دهد، کمک هایی که باید کشور برای نفوذ این فناوری به خارج از کشور کند، همه یک بحث جدی است.
وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی فناوری برای جمهوری اسلامی یک بحث جدی است، هم اکنون خانه نوآوری و فناوری ایران در چند کشور توسط بخش خصوصی به راه افتاده است و بر طبق این دیپلماسی نوع تعاملات کشورها با ما بسیار متفاوت می شود. کشورها مسائل سیاسی خویش را با کشور ما کنار می گذارند، ازاین رو نفوذ فرهنگی و فناوری کشور در کشورهای دیگر می تواند یک وجهه جدیدی از جمهوری اسلامی ایران درست کند، این امر مبحث جدی است که باید همه به آن بپردازیم.
ستاری همینطور اظهار داشت: ساختار حکومت چه دولت و چه ساختار فکری مردم با نوآوری به صورت کاملا سازمان یافته مقابله می کند و این امر دست خودش نیست، اما نوآوری هم یک ساختار است که جلوی ما می ایستد، هم اکنون پیاده سازی نوآوری در کشور یک مبارزه مستمر بین افرادی که می خواهند تغییراتی ایجاد کنند و سیستمی که همه چیز را کاملا بر مبنای قانون و قوانین خود بسته است، به حساب می آید.
وی تصریح کرد: در این مبارزه حتما کسی که نوآوری دارد، موفق می شود؛ اما باید هزینه های سنگینی بپردازد و سال ها در مقابل هجمه ها مقاومت کند تا بتواند چیزی را که هست به نتیجه برساند. نوآوری چیزی نیست که سه یا چهار سال طول بکشد و پایدار باشد، بلکه درحال حرکت است. تغییرات تکنولوژی و فناوری شدید می باشد و باید فکری به حال این اتفاق در آینده کشور شود.
ستاری در انتها اظهار داشت: اگر نوآوری را آزاد نماییم و جوانان بتوانند کارهایشان را انجام دهند، بطور قطع اتفاقات خوبی در سالهای آینده در روند حرکت کشور رخ می دهد. می توانیم نوآوری خویش را داشته باشیم و پیشرو باشیم و نوآوری خویش را به دنیا تحمیل نماییم.



1400/04/23
18:34:11
0.0 / 5
1131
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا