علوم هوا فضا
رییس پژوهشكده سوانح طبیعی عنوان كرد

مسببانی که از فهرست مقصران متروپل حذف شدند!

مسببانی که از فهرست مقصران متروپل حذف شدند!

رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی کم رنگ شدن اخلاق مهندسی و فرهنگ سازی را از دلیلهای ریزش ساختمان متروپل نام برد و اظهار داشت: در زمینه دانش بنیان ها نیاز به ارائه فناوری های پیشرفته و بسیار پیچیده نداریم بلکه نیاز به ارائه راهکارهای مدیریت و قرار دادن ارکان مدیریت در جای درست و ثابت خود هستیم.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر سید امیرحسین گرکانی در "سلسله رویداد تکنولوژی های جدید در زمینه زلزله و مدیریت بحران بعد از آن" ضمن بیان این مطلب اضافه کرد: باتوجه به تغییر اقلیم و گسترش شهرنشینی، کشورها در معرض سوانح طبیعی قرار دارند و پس از زلزله ژاپن که همراه با سیل و مخاطرات ناشی از نیروگاه هسته ای بوجود آمد، کشورها نگاه چند بعدی به این مخاطره دارند.
وی با اعلان اینکه دراین زمینه نیاز است تا ایمنی را ارتقاء دهیم و از دارایی ها و محیط زیست حفاظت با رویکرد افزایش تاب آوری حفاظت شود، اظهار نمود: مشکل ما در برخورد با مخاطرات اسناد نیست؛ چونکه دراین زمینه بیش از ۷۰۰ هزار صفحه درباره استانداردهای مراکز حساس چون بیمارستان ها داریم. بلکه مشکل ما نبود درک صحیح از خطر است که نیاز به سرمایه گذاری و ارتقاء فرهنگ دراین زمینه داریم.
گرکانی، به فاجعه فروریختن ساختمان متروپل اشاره نمود و تصریح کرد: من بر این باورم که این ریزش یک حادثه و افزایش بارهای ثقلی نبوده است بلکه به سبب فرو ریختن اخلاق مهندسی است و در زمینه فرایندها خیلی از موارد را از یاد برده ایم.
رییس پژوهشکده سوانح طبیعی با اشاره به فهرست مسببین حادثه متروپل، اشاره کرد: در این فهرست نام خیلی ها همچون کسی که از دانشگاه مدرک گرفته است تا مسئولان و فرهنگ سازان در این فهرست وجود ندارد و اینها نیز از مسببان این حادثه هستند.
وی با تاکید بر ضرورت حضور مردم به عنوان ناظر در پروژه های عمرانی، یاداور شد: مادر حوزه دانش بنیان ها نیاز به ارائه فناوری های پیشرفته و بسیار پیچیده نداریم بلکه نیاز به ارائه راهکارهای مدیریت و قرار دادن ارکان مدیریت در جای ثابت خود هستیم.
گرکانی افزود: در رویداد علمی که در ژاپن دراین زمینه برگزار شد، ۱۰ حوزه دانشی در برخورد با سوانح طبیعی ارائه شد که از آن جمله می توانیم به تاب اوری، معیشت، کشاورزی، رسیدگی به لطمه دیدگان، رسیدگی به ناتوانان جسمی و ذهنی در زمان مخاطرات طبیعی اشاره نمود. اینها حوزه هایی است که کمتر شرکت های دانش بنیان به آن وارد شده اند.
رییس پژوهشکده سوانح طبیعی، اشاره کرد: بنا بر اعلام سازمان ملل در صورتیکه در زمینه تاب آوری یک دلار سرمایه گذاری شود معادل ۱۰ دلار جلوی زیان های ناشی از مخاطرات گرفته می شود و در صورتیکه در حوزه مدیریت ریسک یک دلار سرمایه گذاری شود به میزان ۱۵ دلار از وارد شدن خسارات جلوگیری شده است.
وی عدم یکپارچگی در مدیریت ریسک را از بزرگترین چالش های کشور در رویارویی با مخاطرات طبیعی نام برد و تصریح کرد: در زلزله ۱۹۸۵ مکزیک ۳۰ هزار نفر کشته شدند و این میزان در زلزله ۱۹۹۱ به ۹۸ نفر رسید.



1401/05/11
12:00:27
0.0 / 5
630
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش بنیان , سرمایه گذاری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا