هوافضا- علوم هوایی

شرایط ویژه جذب نخبگان در دانشگاه ها به عنوان هیات علمی

شرایط ویژه جذب نخبگان در دانشگاه ها به عنوان هیات علمی

به گزارش هوا فضا، دبیر هیات اجرائی جذب نخبگان در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای جذب برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان به عنوان هیات علمی در دانشگاه ها، اظهار داشت: این افراد می توانند در طول سال و خارج از فراخوان های عمومی، در دانشگاه ها و مؤسسات مختلف به عنوان هیات علمی جذب شوند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، سعید سهراب پور با بیان ضرورت پشتیبانی از جامعه نخبگانی برای ورود به بخش های مورد نیاز، به ابلاغ مصوبه هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی اشاره نمود و اظهار داشت: باتوجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری درباب بکارگیری نخبگان علمی در کشور و رفع موانع مربوطه و نیز باتوجه به سیاست های حمایتی دولت سیزدهم از نخبگان علمی، ضوابط ویژه ای برای جذب برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به این که شناسایی افراد برگزیده در دبیرخانه جذب بنیاد ملی نخبگان و تحت نظارت و با مسئولیت دبیر هیأت اجرائی این دبیرخانه به انجام می رسد، اضافه کرد: پس از بارگذاری سوابق متقاضی در سامانه و در صورت کسب حد نصاب امتیاز لازم، سوابق وی به کارگروه تخصصی ارسال می شود و نتیجه ارزیابی پس از تایید رییس کارگروه به متقاضی بوسیله همان سامانه اعلام می شود. نکته مهم این که متقاضی می تواند تا حداقل ۶ ماه نسبت به نتیجه اعتراض خودرا ثبت کند.
سهراب پور با اعلان اینکه در این روند جذب در تمامی طول سال و خارج از فراخوان های عمومی صورت می گیرد، افزود: دبیرخانه می تواند در تمامی طول سال پرونده برگزیدگان را جهت بررسی برای جذب به عنوان هیأت علمی بصورت خارج از فراخوان و در قالب فراخوان ویژه نخبگان به هیأت اجرائی جذب مؤسسات ارسال نماید.
وی با اشاره به ترکیب هیأت های مرکزی جذب، اشاره کرد: وزارتین علوم و بهداشت و هیأت مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی موظف می باشند که حداکثر طی یک ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، دسترسی های لازم در سامانه های مربوطه را برای دبیرخانه جذب بنیاد فعال کنند. نکته مهم دیگر این که تامین اعتبار این مصوبه باتوجه به عملکرد سالانه محاسبه می گردد.
سهراب پور با تأکید بر این که برگزیدگان مشمول این مصوبه می توانند شخصاً بوسیله فراخوان های عمومی جذب نیز به ارسال پرونده خود به مؤسسات اقدام نمایند، اظهار داشت: در صورتیکه فرد واجد شرایط توسط دبیرخانه جذب بنیاد به مؤسسه ای معرفی شود، مؤسسه مجاز است بعد از تایید پرونده متقاضی در هیأت اجرائی جذب، حکم پیمانی یک ساله برای فرد صادر کرده و در مدت مذکور، پروسه جذب مشتمل بر گزینش علمی و عمومی در قالب ضوابط معمول را انجام دهد.
وی با بیان ضرورت تسریع در بررسی صلاحیت عمومی برگزیدگان بوسیله هیات های مرکزی جذب، تصریح کرد: دبیرخانه جذب بنیاد ملی نخبگان می تواند جهت تسریع پروسه بررسی صلاحیت عمومی برگزیدگان، بوسیله کارگروه بررسی صلاحیت عمومی هیأت مرکزی جذب وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی اقدام نماید. هیأت مرکزی جذب نیز موظف است از زمان معرفی متقاضی توسط دبیر هیأت اجرائی جذب نخبگان حداکثر طی دو ماه، صلاحیت عمومی وی را بررسی و نتیجه را به دبیرخانه جذب بنیاد ارسال نماید.
سهراب پور افزود: دبیرخانه جذب بنیاد ملی نخبگان نتیجه مذکور را که برای هیأت های اجرائی جذب مؤسسات مکفی و لازم الاجراست، با رونوشت به هیأت مرکزی جذب مربوطه و برای اقدام، به مؤسسات هدف ارسال می کند. نکته مهم این که مهلت پاسخ استعلام برای وزارت اطلاعات در نهایت ۲۰ روز است که البته در صورت عدم پاسخ نتیجه، استعلام مثبت تلقی شده و حکم قرارداد پیمانی صادر می شود. البته در این روند، نماینده بنیاد ملی نخبگان می تواند در کارگروه بررسی صلاحیت عمومی افراد با حق رأی شرکت نماید.
سهراب پور در ادامه اشاره کرد: بمنظور جلوگیری از تاخیر در پروسه بررسی تقاضای استخدام فارغ التحصیلان مرد برگزیده، طرح نظام وظیفه تخصصی (مربوط به بنیاد و مرکز تعاملات بین المللی)، امکان شرکت در فراخوان جذب اعضای هیأت علمی و طی همزمان مراحل انجام پروژه جایگزین خدمت نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اولویت جذب برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان نسبت به دانش آموختگان دیگر، اظهار داشت: در صورتیکه مجموع امتیازات علمی فرد برگزیده برابر با مجموع امتیازات علمی متقاضی غیر برگزیده باشد، اولویت جذب با فرد برگزیده است.
سهراب پور اشاره کرد: مسئولیت اجرا و نظارت بر موارد گفته شده بر عهده رییس هیات اجرائی جذب مؤسسه و رییس مرکز جذب وزارتین علوم و بهداشت و رییس مرکز جذب دانشگاه آزاد اسلامی است که البته در موارد خاص و مسکوت نیز این وظیفه بر عهده هیأت اجرائی جذب نخبگان است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، سهراب پور تصریح کرد: برگزیدگان طرح شهید شهریاری و طرح کاظمی آشتیانی، برگزیدگان طرح پسادکتری شهید چمران با حداقل ۵۰ درصد حمایت مالی بنیاد ملی نخبگان، افرادی که مقطع دکتری تخصصی یا یک دوره پسادکتری در یکی از ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان گذرانده اند، اعضای هیات علمی ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان، برگزیدگان دوره پسادکتری در طرح همکاری با متخصصان ایرانی خارج از کشور و برگزیدگان طرح شهید وزوایی در مقطع دکتری تخصصی (حداقل دو سال)، مشمول حمایت های این مصوبه می شوند.
به گفته وی تا کنون دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و علم و صنعت بیشترین جذب نیرو را از محل این مصوبه داشته اند.




1401/06/20
23:10:05
0.0 / 5
582
تگهای خبر: آموزش , فناوری , متخصص , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
هوا فضا هوافضا