هوافضا- علوم هوایی
توسط محققان صنایع غذایی؛

نقشه جامع اصالت سنجی عسل تدوین شد

نقشه جامع اصالت سنجی عسل تدوین شد

به گزارش هوا فضا، نقشه جامع اصالت سنجی عسل با هدف اطمینان از منبع تغذیه زنبور عسل در زمان تولید، توسط محققان کشور تدوین شد.


به گزارش هوا فضا به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده رئیس این موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در رابطه با نقشه جامع اصالت سنجی عسل اظهار داشت: بر طبق این پژوهش، برای ۷ نوع عسل تولیدی شاخص در استان خراسان رضوی با استفاده از روش های تشخیصی، شناسنامه اصالت برای این محصول طراحی شده است. وی با اشاره به اینکه ایران به واسطه اقلیم مناسب از دیرباز خاستگاه پرورش زنبور عسل بوده است، افزود: هم اکنون صنعت زنبورداری کشور با ۲۰۶ تعاونی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. رجب زاده بیان نمود: یکی از معضلات صنعت عسل، نبود شناسنامه برای این محصول متنوع در بازار است و مصرف کنندگان تنها به اظهارات کندودار و فروشنده اکتفا می کنند که با شناخت این مشکل، در این طرح تحقیقاتی سعی شده صنعت عسل به سمت شناسنامه دار کردن و اصالت سنجی سوق داده شود. در ادامه دکتر عادل بیگ بابایی، مجری این طرح تحقیقاتی با تکیه بر این که خداوند در قرآن کریم بارها به خواص عسل اشاره کرده و این ماده مغذی علاوه بر رفع احتیاجات بدن خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد، اظهار داشت: عمده ترین مشکل عسل، تقلب در تولید این محصول پرارزش است که رایج ترین تقلب ها استفاده از شکر در کنار کندو ها است. وی با اشاره به اینکه هم اکنون شاهد تنوع عسل های موجود در بازار بر مبنای منبع تغذیه زنبورها از گیاهان مختلف مانند اسطوخدوس، کنار، آفتابگردان، عسل کوهی، سدر، کلزا، آویشن و... هستیم اضافه کرد: خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی عسل سبب شده تا مصرف آن بیشتر جنبه درمانی داشته باشد که متاسفانه هیچ روشی برای تشخیص اصالت آنها بر مبنای منبع تغذیه زنبورها در دسترس نیست و حتی استانداردی برای آن تدوین نشده است. بیگ بابایی افزود: هم اکنون بعضی از روش های شیمیایی مورد استفاده برای تعیین منشاء گیاهی، جغرافیایی، کیفیت و خلوص عسل مبتنی بر تعیین مقدار آمینواسیدها و پروتئین ها، ترکیبات فرار و معطر، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ترکیبات حاصل از تخمیر عسل، اسیدهای آلی، استرها و ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها و همینطور تعیین فعالیتهای آنزیمی و ضداکسیدانی است. عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: به منظور رفع خلاء ذکر شده، در این طرح تحقیقاتی خاستگاه غالب گیاهی عسل استان خراسان با استفاده از تحلیل داده های کمومتری مورد بررسی قرار گرفته است. وی ضمن اشاره به اهمیت نتایج به دست آمده برای تقویت صادرات و اعتمادسازی فروش این محصول بخصوص در کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار داشت: در این کار نقشه جامع اصالت سنجی عسل تدوین شده و برای سنجش کیفیت فقط به استانداردهای ملی اکتفا نشده است.


منبع:

1401/06/22
10:08:29
0.0 / 5
518
تگهای خبر: طراحی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا