معاون كارگروه صنعت ستاد نانو
رفع نیازهای صنایع بر مدار دانش بنیان ها
هوا فضا: ایجاد شبکه تبادل فناوری باعث شده که نیازهای فناورانه شرکت های بزرگ بوسیله شرکت های دانش بنیان مرتفع شود، به شکلی که بگفته معاون کارگروه صنعت ستاد نانو از 4000 تقاضای فناورانه، 750 مورد به قرار داد با دانش بنیان ها منجر گردیده است.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، بومی سازی کالاهای گلوگاهی صنایع، کمک به صنایع درباب تامین مواد اولیه و تجهیزات، ارتقاء ارزش افزوده و بهبود کیفیت محصولات صنعتی، کاهش هزینه های تولید، افزایش سطح رقابت پذیری و متعاقب آن توسعه بازار و صادرات و توسعه سبد محصولات و خدمات واحدهای صنعتی و همه و همه نیازمند شبکه ای از خدمات رسانی است تا عرضه نیاز به عرضه فناوری متصل شود و حل این نیازها میسر شود.
این همان راهی است که شبکه تبادل فناوری طی می کند و تلاش دارد تا بخش های دانش بنیان را با بخش های صنعتی آشتی دهد و با اهمیت ترین دستاورد آن تولید آنزیم مورد نیاز یکی از صنایع شوینده از طرف دانش بنیان ها از دستاوردهای این شبکه سازی است. تولید خمیر دندانی با محافظت بالا از دندان ها با فرمولاسیون منحصر به فرد از دیگر دستاوردهای این همکاری محسوب می شود.
در این جهت و بگفته معاون کارگروه صنعت ستاد نانو، از ۴۰۰۰ تقاضای صنعتی واقعی دریافت شده، ۷۵۰ مورد آن به قرارداد میان شرکت های دانش بنیان و شرکت های صنعتی تبدیل گشته و حدود ۴۰۰ مورد نیز با موفقیت به پایان رسیده است.
مدل همکاری جدید دانش بنیان ها با صنعت
علی اصغر نجیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برنامه ستاد نانو برای تقویت ارتباط میان شرکت های دانش بنیان و بخش های صنعتی به نام شبکه تبادل فناوری ایران، اظهار داشت: در این برنامه شرکت های صنعتی و هلدینگ های بزرگ هدف قرار داده می شود و دو هدف را دنبال می کنیم؛ یکی این که فرصت های فناوری نانو به شرکت های صنعتی عرضه می کنیم؛ چونکه خیلی از شرکت های صنعتی با ظرفیت شرکت های دانش بنیان و همین طور فناوری نانو آشنا نیستند.
وی افزود: در این جهت با یکی از شرکت های تولید کنند شوینده جلسه ای داشتیم که در آنجا این شرکت اعلام نمود که نیاز فوری به یک نوع آنزیم دارد؛ از طرف دیگر یکی از شرکت های دانش بنیان این آنزیم را ساخته بود ولی این شرکت از آن اطلاعی نداشت. بدین جهت یکی از تمرکز ما این است که محصولات فناورانه نانو و دانش بنیان را به شرکت های صنعتی معرفی نماییم.
نجیمی، هدف دوم را آشنا کردن شرکت های دانش بنیان از فعالیت شرکت های صنعتی عنوان نمود و تصریح کرد: در این جهت برای شرکت های صنعتی بزرگ خصوصاً شرکت هایی که قصد دارند بوسیله مکانیزم های نوآوری باز، نیازهای فناورانه خودرا کسب کنند، این بستر را فراهم کردیم تا نیازمندی های خودرا عرضه کنند تا بوسیله ظرفیت های موجود در شرکت های دانش بنیان داخلی، این نیازمندی ها حل و مرتفع شود.
معاون کارگروه صنعت ستاد توسعه نانو اشاره کرد: با اجرای این برنامه تا حالا ۴۰۰۰ تقاضای صنعتی فناورانه واقعی دریافت کردیم و حدود ۷۵۰ مورد آن به قرارداد میان شرکت های دانش بنیان و شرکت های صنعتی تبدیل گشته ضمن آنکه حدود ۴۰۰ مورد نیز با موفقیت به پایان رسیده است.
وی اشاره کرد: این فرایند، یک روند دایمی است که طی آن از یک سو تقاضاها دریافت و از طرف دیگر تیم های فناورانه برای حل این نیازها به بخش های صنعتی معرفی می شود.
تجربیات موفق از همکاری متقابل صنعت و فناوران
نجیمی به تجربیات موفق در همکاری دانش بنیان ها با شرکت های بزرگ صنعتی اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از شرکت های فعال در عرصه تولید محصولات شوینده و بهداشتی تقاضای خودرا در حوزه توسعه خمیردندان های جدید با خاصیت تمیز کنندگی سطح دندان و قابل استفاده برای دندان های حساس بیان کرد و ما نیز با چند شرکت دانش بنیان فعال در زمینه نانو که توانانمندی هایی برای حل این نیاز داشتند مطرح کردیم و آنها راهکارهایی پیشنهاد دادند و در نهایت یکی از این راه حل ها مورد قبول این شرکت صنعتی قرار گرفت.
وی اشاره کرد: این خمیردندان طی پروسه دو تا ۳ ساله تولید شد و موفق به دریافت مجوزهای آن شده است.
معاون کارگروه صنعت ستاد توسعه نانو نمونه دیگر را شرکت تراکتور سازی عنوان نمود و در این زمینه توضیح داد: این شرکت برای پروسه تولید تراکتورهای خود، ۲۰ تقاضای تولید مواد میانی را با ما بیان کرد که این نیازمندی های فناورانه شامل رزین، رنگ و فیلتر خاص در ریخته گری می شد و چند شرکت دانش بنیان از طرف ستاد به این شرکت صنعتی معرفی گردید که نتیجه خوبی در دستیابی به این نیازمندی ها بهمراه داشته است.
وی درباب توسعه این همکاری ها با صنعت خودروسازی، اظهار داشت: جلسه ای با ساپکو و سایپا داشتیم و طی آن ساپکو نیازهای فناورانه خودرا در حوزه ۸ محصول در زمینه های الکترونیک و حسگر و چاپگر الکترونیکی مطرح نمودند که دراین زمینه با یکی از شرکت های دانش بنیان توافق کردند.
منبع: aero-space.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب