هوافضا- علوم هوایی
توسط محققان MIT انجام شد:

پیشرفتی چشم گیر در ساخت واکسن ضد سرطان

پیشرفتی چشم گیر در ساخت واکسن ضد سرطان

به گزارش هوا فضا، اصفهان به تازگی، محققان دانشگاه MIT و مؤسسه فناوری جورجیا به پیشرفت چشم گیر در حوزه ایمنی درمانی و واکسن های ضد سرطان دست پیدا کردند. این کشف می تواند راه را برای توسعه واکسن های جدید ضد سرطان هموار کند و بخصوص در درمان سرطان هایی که به درمان های فعلی پاسخ نمی دهند، امیدواری های زیادی ایجاد نماید.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا و به نقل از دانشگاه MIT، پیشرفت بزرگی در حوزه ایمنی درمانی و واکسن های ضد سرطان گزارش شده است. این کشف که توسط تیمی از محققان دانشگاه MIT و مؤسسه فناوری جورجیا انجام شده است راهی جدید برای برنامه ریزی باردیگر سلول های ایمنی، بخصوص سلول های دندریتیک (dendritic cells)، عرضه می دهد و این سلول ها را به سمت شناسایی و مبارزه با سلول های سرطانی هدایت می کند.

این پژوهش حاصل همکاری چهار گروه مختلف از دانشگاه MIT و همینطور گروهی به سرپرستی دکتر M.G. Finn از مؤسسه فناوری جورجیا است. هدف این همکاری توسعه راهکارهای جدید برای تقویت پاسخ سیستم ایمنی و ایجاد واکسن های مؤثرتر ضد سرطان است.

اهمیت سلول های دندریتیک

سلول های دندریتیک بعنوان نگهبانان سیستم ایمنی بدن عمل می کنند. آنها آنتی ژن ها را که نشانگرهای پروتئینی یا کربوهیدراتی روی سطح میکروب ها و سلول های سرطانی هستند، شناسایی می کنند. این سلول ها آنتی ژن ها را به سیستم ایمنی عرضه کرده و سلول های T را برای مبارزه فعال می کنند. با این وجود، شناسایی سلول های سرطانی به علت شباهت های زیاد با سلول های بدن انسان معمولا خیلی سخت است. در این پژوهش، تیم تحقیقاتی راهکاری برای بهبود این شناسایی و فعال سازی بهتر سیستم ایمنی یافته است.

استراتژی جدید: ترکیب ذرات ویروس مانند با گلیکان ها

تیم تحقیقاتی ذرات ویروس مانندی را توسعه داده است که با گلیکان ها (glycans) پوشانده شده اند. این گلیکان ها مشابه کربوهیدرات های سطح میکروب ها هستند و سبب می شوند سلول های دندریتیک این ذرات را بعنوان تهدیدی شناسایی کرده و آنتی ژن ها را به سیستم ایمنی عرضه کنند. با استفاده از این ذرات پوشش دار، سلول های دندریتیک تحریک شده و به جای نادیده گرفتن سلول های سرطانی، سیستم ایمنی را برای حمله به آنها فعال می کنند.

هنگامی که سلول های دندریتیک این ذرات ویروس مانند را می بلعند، یک واکنش زنجیره ای در سیستم ایمنی رخ می دهد. این سلول ها ابتدا آنتی ژن ها را پردازش کرده و سپس آنها را به سلول های T که به مبارزه با سلول های سرطانی می پردازند، عرضه می دهند. این استراتژی سبب فعال سازی قوی تر سیستم ایمنی نسبت به واکسن های معمولی می شود. در واقع، این فرایند نه تنها به جلوگیری از رشد تومورها کمک می نماید، بلکه می تواند بعنوان یک روش درمانی برای مقابله با سرطان های موجود هم استفاده گردد.

پتانسیل استفاده درمانی و پیشگیرانه

یکی از جنبه های منحصر به فرد این واکسن جدید، عملکرد آن به شکل پیشگیرانه و درمانی است. این واکسن می تواند به سیستم ایمنی بدن آموزش دهد تا سلول های سرطانی را پیش از شروع رشد و گسترش شناسایی و از بین ببرد. علاوه بر این، در بیمارانی که از قبل تومور دارند، این واکسن می تواند سیستم ایمنی را فعال کرده و به بدن کمک نماید تا به صورت مؤثرتری با تومورها مبارزه کند.

چشم انداز آینده

این کشف می تواند راه را برای توسعه واکسن های جدید ضد سرطان هموار کند و بخصوص در درمان سرطان هایی که به درمان های فعلی پاسخ نمی دهند، امیدواری های زیادی ایجاد نماید. همچنین، این تکنولوژی پتانسیل به کارگیری در مقابل بیماری های عفونی دیگر مانند مالاریا و HIV را دارد، که این مورد می تواند تحولی بزرگ در زمینه ایمنی درمانی باشد.

این پژوهش نشان دهنده گامی مهم در راه پیشرفت درک ما از سیستم ایمنی و توانایی های آن در مقابله با سرطان است. محققان MIT و مؤسسه فناوری جورجیا با تشکیل راهکاری برای تقویت پاسخ های ایمنی از راه سلول های دندریتیک، به دنبال ایجاد واکسن هایی هستند که نه تنها از بروز سرطان جلوگیری می کنند، بلکه در درمان بیماران سرطانی هم نقش مؤثری ایفا می کنند.

این نوآوری می تواند زمینه ساز تحولات بزرگ تری در طراحی واکسن های آینده باشد، چونکه نشان داده است که چگونه تغییرات دقیق در ساختار مولکولی می تواند منجر به پاسخ های ایمنی بهتری شود. این فناوری نه تنها در درمان سرطان موثر است، بلکه پتانسیل کاربرد در مقابل دیگر بیماری ها را هم دارد.

منبع:

https: //chemistry.mit.edu/




منبع:

1403/07/01
11:53:49
0.0 / 5
154
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا