هوافضا- علوم هوایی

شناسایی خاصیت ضدویروسی عصاره دانه هل توسط محققان ژاپنی

شناسایی خاصیت ضدویروسی عصاره دانه هل توسط محققان ژاپنی

هوا فضا: محققان دریافته اند ترکیبات موجود در دانه هل می توانند سیستم های ردیابی ویروس در بدن را فعال کرده و زمینه را برای توسعه درمان های طبیعی در رویارویی با سرماخوردگی و آنفلوآنزا فراهم نمایند.


به گزارش هوا فضا به نقل از مهر به نقل از نیو اطلس، اینترفرون های نوع یک (IFN) پروتئین هایی هستند که هنگام حمله ویروس هایی مانند آنفلوانزا، نقش اولین پاسخ دهندگان بدن را ایفا می کنند. این پروتئین ها بعد از اتصال به گیرنده های سلول های آلوده و سالم، سیگنالی ارسال می کنند تا صدها ژن تحریک شده با اینترفرون (ISG) فعال شوند. این فرآیند سبب ایجاد حالت ضدویروسی در بدن و محدود شدن تکثیر ویروس می شود. در این راستا، تعدادی از محققان دانشگاه شینشو در ژاپن در پژوهشی جدید اثر عصاره دانه هل بر افزایش تولید اینترفرون های نوع یک را بررسی کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که این عصاره می تواند به عنوان یک عامل ضدویروسی طبیعی عمل کند. تاکشی کاواهارا، استادیار این دانشگاه، در توضیح هدف مطالعه اظهار داشت: «ما درحال بررسی مواد غذایی هستیم که بتوانند به شکل روزمره از بروز عفونت های ویروسی پیشگیری کنند. همه گیری کرونا توجه جامعه علمی را به ظرفیت ضدویروسی مواد غذایی افزایش داده و فرصت های جدیدی را برای پژوهش در این مورد فراهم آورده است.» در این مطالعه از سلول های اپیتلیال ریه انسانی استفاده شد؛ سلول هایی که در راه تنفسی قرار دارند و نقش دفاعی مهمی در مقابل عوامل بیماری زا ایفا می کنند. محققان عصاره آب گرم دانه های هل را تهیه کرده و ترکیبات شیمیایی آنرا از راه کروماتوگرافی گازی و مایع شناسایی نمودند. بررسی ها نشان داد ترکیب اصلی این عصاره، ۱، ۸- سینئول (اکالیپتول) است؛ ماده ای با خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی و ضددرد که در طب سنتی نیز به کار می آید. محققان سلول های ریه را با عصاره دانه هل و ترکیب اصلی آن (۱، ۸- سینئول) تیمار کردند و سپس آنها را در معرض مولکول هایی قرار دادند که عفونت های ویروسی را شبیه سازی می کردند. نتایج نشان داد عصاره دانه هل سبب افزایش تولید اینترفرون آلفا و بتا می شود و بیان ژن های تحریک شده با اینترفرون را نیز بهبود می دهد. این فرایند موجب می شود سلول ها توانایی بیشتری در مهار تکثیر ویروس ها پیدا کنند. این اثر در هر دو نوع شبیه سازی ویروس های RNA و DNA مشاهده شد، که نشان داده است عصاره دانه هل می تواند مسیرهای ایمنی مختلفی را فعال سازد و به دفاع بدن در مقابل طیف وسیعی از ویروس ها کمک نماید. همین طور ترکیب ۱، ۸- سینئول، حتی در غیاب عفونت شبیه سازی شده نیز سطح اینترفرون ها و ژن های مرتبط را به شکل وابسته به دوز افزایش داد؛ موضوعی که احیانا به حفظ سلول ها در حالت «آمادگی ایمنی» کمک می نماید.

منبع:

1404/08/05
19:31:53
0.0 / 5
10
تگهای خبر: سیستم , ناسا
این مطلب هوافضا را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران هوافضا در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
هوا فضا
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

هوافضا