علوم هوا فضا

تولید جوهرهای زیستی از ضایعات غذایی برای چاپگرهای سه بعدی

تولید جوهرهای زیستی از ضایعات غذایی برای چاپگرهای سه بعدی

هوا فضا: پژوهشگران دانشگاه تهران ضایعات غذایی را از یک معضل زیست محیطی و اقتصادی به منبعی باارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل می کنند.



به گزارش هوا فضا به نقل از دانشگاه تهران، در مقاله ای که اخیراً در مجله معتبر Nature Food با ضریب تأثیر ۹.۲۱ انتشار یافته است، مرتضی آغباشلو، استاد دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران، طبق تحقیقات خود نشان داد که ضایعات غذایی که یک معضل زیست محیطی و اقتصادی بزرگ محسوب می شوند، می توانند به منبعی باارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل شوند.
آغباشلو با اشاره به اینکه این مقاله با عنوان «Food loss and waste valorization offers a sustainable source of biopolymers in bioinks for 3D printing» به بررسی ظرفیتهای فناوری چاپ سه بعدی در بهره برداری از ضایعات و تلفات غذایی می پردازد، اظهار داشت: ضایعات غذایی که یک معضل زیست محیطی و اقتصادی بزرگ محسوب می شوند، می توانند به منبعی باارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل شوند.
استاد دانشکدگان کشاورزی ضمن اشاره به این که در این مطالعه ابعاد مختلف موضوع همچون خاصیت های فنی و مکانیکی بیومواد تولیدشده، قابلیت چاپ پذیری، ارزش افزوده اقتصادی و نقش آنها در پیشرفت پایداری محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است، اضافه کرد: مقاله تاکید می کند که استفاده از ترکیبات زیست فعال استخراج شده از ضایعات غذایی می تواند منجر به تولید موادی با عملکردهای نوین در عرصه هایی همچون بسته بندی مواد غذایی، مهندسی بافت و زیست پزشکی شود.
محقق دانشگاه تهران تصریح کرد: نتایج این مقاله نشان داده است که بهره برداری هوشمندانه از ضایعات غذایی در قالب جوهرهای زیستی، نه فقط می تواند به کاهش اتلاف غذا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک نماید، بلکه هماهنگ با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، نقشی مهم در بهبود امنیت غذایی، پیشرفت سلامت عمومی و گسترش نوآوری صنعتی ایفا خواهدنمود.
در این مطالعه علاوه بر دکتر مرتضی آغباشلو، استاد دانشگاه تهران، همکارانی از ایرلند، چین و مالزی مشارکت داشته اند. بطور خلاصه اد دانشکدگان کشاورزی ضمن اشاره به اینکه در این مطالعه ابعاد مختلف موضوع همچون خاصیت های فنی و مکانیکی بیومواد تولیدشده، قابلیت چاپ پذیری، ارزش افزوده اقتصادی و نقش آنها در پیشرفت پایداری محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: مقاله تأکید می کند که استفاده از ترکیبات زیست فعال استخراج شده از ضایعات غذایی می تواند منجر به تولید موادی با عملکردهای نوین در حوزه هایی همچون بسته بندی مواد غذایی، مهندسی بافت و زیست پزشکی شود. محقق دانشگاه تهران اشاره کرد: نتایج این مقاله نشان داده است که بهره برداری هوشمندانه از ضایعات غذایی در قالب جوهرهای زیستی، نه فقط می تواند به کاهش اتلاف غذا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک کند، بلکه هماهنگ با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، نقشی مهم در بهبود امنیت غذایی، پیشرفت سلامت عمومی و گسترش نوآوری صنعتی ایفا خواهدنمود.
1404/06/30
09:41:50
0.0 / 5
97
تگهای خبر: فناوری
این مطلب هوافضا را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران هوافضا در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
هوا فضا
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

هوافضا