هوافضا- علوم هوا فضا
با تلاش محققان كشور صورت گرفت

تولید سوپرجاذب های هوشمند زیست تخریب پذیر با قابلیت كاهش آبیاری مدام

تولید سوپرجاذب های هوشمند زیست تخریب پذیر با قابلیت كاهش آبیاری مدام

به گزارش هوا فضا محققان یكی از تیم های استارتاپی با استفاده از نانو ذرات سیلیكا سوپرجاذب های زیست تخریب پذیری را ارائه كردند كه علاوه بر بی نیاز كردن گیاه از آبیاری مداوم، مواد مغذی را برای آنها تأمین خواهد نمود.


علی براهینی، دانشجوی كارشناسی ارشد مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیركبیر و یكی از اعضای این تیم استارتاپی در گفتگو با ایسنا، یكی از دغدغه های كنونی در حوزه كشاورزی را آبیاری گیاهان دانست و اظهار داشت: برخی مواقع امكان آبرسانی به گیاهان وجود ندارد و در مواردی هم آبیاری بیش از اندازه صورت می گیرد كه در این صورت باعث از بین رفتن گیاه می شود.
وی با اشاره به اینكه در این طرح سعی كردیم تا مشكل آبیاری، كوددهی و در بعضی موارد تغذیه گیاه با مواد مغذی را با بهره گیری از فناوری نانو مرتفع نماییم، تصریح كرد: در این طرح سوپر جاذب كشاورزی عرضه كردیم. این سوپرجاذب ها، پلیمرهای تجزیه پذیری هستند كه توانایی جذب آب تا ۳۰۰ برابر وزن خویش را دارد، ضمن آنكه بازده های آبیاری گیاه با استفاده از این محصول بین دو تا سه هفته افزایش می یابد.
وی تصریح كرد: با عنایت به كمبود روز افزون آب موجود برای آبیاری مزارع و زمین های كشاورزی ساخت و تولید چنین سوپرجاذب هایی می تواند در كاهش مصرف آب هم اثرگذار باشد.
براهینی با اشاره به اینكه این سوپرجاذب علاوه بر آب و كود می تواند نیاز گیاه به مواد مغذی را تا حد مطلوبی تأمین كند تا از نیاز زمین به كودهای حیوانی و شیمیایی كاسته شود، افزود: صنایع كشاورزی، صنایع گلخانه ای و گیاهان و گل های آپارتمانی همچون حوزه های كاربرد این سوپرجاذب به حساب می آید.
این محقق كاهش میزان مصرف آب تا ۷۰ درصد، كاهش میزان مصرف كود، افزایش بازدهی زمین های كشاورزی، تقویت رشد گل ها و گیاهان خانگی، افزایش تخلخل در خاك و هوادهی بیشتر و افزایش قوه "نامیه" بذر را از خصوصیت ها و قابلیت های این سوپرجاذب نام برد.
وی با اشاره به اینكه این سوپرجاذب در كنار ریشه گیاهان قرار می گیرد، اضافه كرد: در زمان هایی كه احتیاج به آب باشد، گیاه به واسطه این سوپرجاذب تغذیه می كند.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر به بیان نوآوری در این سوپرجاذب پرداخت و اظهار داشت: ما توانستیم به این محصول، كود اضافه نماییم تا علاوه بر آبرسانی به گیاه، كود و مواد مغذی را به گیاهان برساند.
براهینی، عمر این سوپرجاذب را ۵ ساله ذكر كرد و اضافه كرد: این سوپرجاذب هوشمند است و می تواند رطوبت خاك گیاه را حفظ كند و از آن برای گیاهان مختلف بهره برد.
این محقق با تاكید بر اینكه مواد پلیمری آكریلیك مورد استفاده در این سوپرچاذب نوعی پلیمر زیست تخریب پذیر است، اظهار داشت: این پلیمر پس از ۵ سال به خاك باز می گردد و هیچ مشكل زیست محیطی برای زمین ایجاد نخواهد كرد.
وی با اشاره به اینكه در این سوپرجاذب هوشمند از نانوذرات سیلیكا استفاده شد تا قدرت جذب آب و استقامت سوپر جاذب افزایش یابد، اظهار نمود: نانو سیلیكای استفاده شده در این سوپر جاذب در سایز ۵۰ نانومتر بوده است. با عنایت به تحقیقات انجام شده نانو ذرات كمتر از ۲۰۰ نانومتر احتمال وجود سمیت در آنها هست، ولی نانوذرات سیلیكون كمترین سمیت را در بین سایر نانوذرات دارند و با عنایت به كاهش احتمال جذب از خاك به گیاه و از گیاه به انسان به نظر می آید احتمال بسیار كمی برای صدمه رسانی به انسان وجود داشته باشد.
به قول وی، تابحال استاندارد یا ممنوعیت مشخصی در استفاده از این نانوذره ممنوع نشده است. با اینكه مطالعات این تیم در این خصوص همچنان ادامه دارد.
به قول این محقق، این محصول حاوی كودهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم است و با موفقیت روی ۴ نوع گیاه "سانسوریا" آزمایش شده است.



1399/01/20
22:52:07
5.0 / 5
2793
تگهای خبر: فناوری , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا