هوافضا- علوم هوایی

تولید كیت كرونا با كاهش امكان نتیجه گیری منفی كاذب

تولید كیت كرونا با كاهش امكان نتیجه گیری منفی كاذب

هوا فضا: پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان پارک فناوری پردیس، کیت شناسایی ویروس کرونای 2 نشانگان تنفسی کرونا عرضه نموده اند که امکان تشخیص منفی کاذب در آن کاهش یافته است.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، تشخیص بیماری تنفسی کووید- ۱۹ و ویروس کرونای جدید همراه آن با بهره گیری از آزمون های واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، آزمایش اسید نوکلئیک و کیت های آزمایش الیزا انجام می شود. این روش در ژانویه سال ۲۰۲۰ در بیمارستان شاریته وابسته به دانشگاه هومبولت برلین با بهره گیری از واکنش زنجیره ای پلیمراز همپا (Real Time - Polymerase Chain Reaction) یا (RT-PCR) صورت گرفت. این آزمون پایه ساخت و توزیع ۲۵۰ هزار کیت آزمایشگاهی است که سازمان جهانی بهداشت در جهان پخش می کند.
بمنظور شناسایی این ویروس در بدن شرکت های فناور ایرانی دراین زمینه فعال شدند که از آن جمله یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس کیت های شناسایی ویروس کرونای ۲ نشانگان تنفسی فوق حاد به روش Real-Time PCR را عرضه نمود.
از مزیت روش مولکولی مانند PCR-Real Time نسبت به سایر روش ها مانند "الایزا" و یا تست های مولکولی در زمان کوتاه، می توان به توانایی کیت های پی سی آر در تشخیص ناقلین بدون علامت اشاره نمود که قادر می باشد علاوه بر مبتلایان، افراد مبتلای بدون علامت را شناسایی کند، ضمن آنکه قار است ویروس را به محض ورود به پیکر شخص مورد شناسایی قرار دهد.
این در حالیست که روش الایزا بیشتر برای غربال افراد مبتلای با علائم و همین طور افراد بهبود یافته مورد استفاده قرار می گیرد؛ برای اینکه اساس آن بر پایه پاسخ ایمنی پیکر شخص مبتلا به آنتی ژن های ویروس می باشد.
موارد حائز اهمیت در طراحی و تولید کیت های مولکولی Real Time تولیدی این شرکت در وهله اول طراحی پرایمرها و پروب های آنست که دارای اختصاصیت بالا بوده و از نظر ساختاری نیز به شکلی طراحی شده که Affinity واکنش حتی در مواردی که غلظت نمونه هدف پایین باشد، افت پیدا نکند. علاوه بر آن کنترل داخلی طراحی شده در کیت این شرکت از جنس RNA است که به سبب ماهیت RNA ژنوم ویروس مذکور، این تشابه امکان کنترل کردن مراحل ساخت cDNA و استخراج RNA را در هر تیوب واکنش ممکن می کند.
در صورت استفاده از کنترل داخلی از جنس DNA این دو مرحله چک نمی شوند و امکان نتیجه گیری منفی کاذب غیر قابل شناسایی بالا خواهد رفت. در این مورد همه گیری به خصوص این مساله اهمیت به سزایی دارد برای اینکه هر موردی که بطور کاذب منفی تشخیص داده شود، می تواند منشا انتقال ویروس و گسترش اپیدمی شود.
ظرفیت تولید این شرکت هم اکنون ۱۰۰ هزار تست در هفته است.




منبع:

1399/10/19
22:51:59
0.0 / 5
599
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا