ضمن تشریح موانع شركت ها برای دریافت كارت بازرگانی مطرح شد
راهكاری برای تمدید و یا ستاندن كارت تجاری دانش بنیان ها بوسیله اتاق تجاری
به گزارش هوا فضا دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران با اشاره به چالش های شرکت های دانش بنیان در دریافت کارت تجاری برای صادرات کالاهای دانش پایه خود، اظهار داشت: در تلاشیم با ایجاد اصلاحاتی در رویکردهای قانونی، زمینه ای فراهم گردد تا شرکت های دانش بنیان با کمک مجمع تشکل های دانش بنیان و بوسیله اتاق تجاری ایران مبادرت به ستاندن یا تمدید کارت تجاری کنند.
دکتر سحر بنکدارپور در گفت و گو با ایسنا، اتاق تجاری صنایع معادن و کشاورزی ایران را یک نهاد غیر دولتی و مردم نهاد دانست که در زیرمجموعه آن انجمن ها، تشکل ها و اتحادیه ها وجود دارند، اضافه کرد: مجمع تشکل های دانش بنیان ایران بعنوان یکی از این تشکل ها در صدد است تا با حمایت صادراتی از شرکت های دانش بنیان و فناور، آنها را یاری کند.
وی افزود: البته واحدهای فعال برای حضور در عرصه صادرات محصولات و خدمات نیازمند کارت تجاری حقیقی و یا حقوقی هستند که یکی از شروط ستاندن این کارت، در اختیار داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت شامل ملکی یا استیجاری است.
بنکدار اشاره کرد: طبق دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت، اصل یا کپی سند مالکیت ۶ دانگ این ساختمان ها باید به نام متقاضی باشد و یا این که متقاضی اصل و کپی اجاره نامه محضری معتبری در اختیار داشته باشد. این در حالیست که شرکت های دانش بنیان به سبب استقرار در محل دانشگاه یا پارک های علم و فناوری، امکان تامین این مدارک را ندارند؛ از ین جهت، شرکت های دانش بنیان در زمینه دریافت کارت تجاری با مشکلاتی مواجهند.
دبیر مجمع تشکل های دانش بنیان افزود: علاوه بر این، شرکت هایی که مجوز دانش بنیانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نمودند، طبق دستورالعمل شهرداری می توانند در پهنه M و S (مناطق مسکونی) فعالیت کنند، این در حالیست که وزارت صنعت، معدن و تجارت تنها به شرکت هایی مجوز فعالیت صادراتی می دهد که در مناطق تجاری حضور داشته باشند که این مقوله نیز مشکلات عدیده ای را برای کارهای شرکت های دانش بنیان به وجود آورده است.
بنکدارپور با تاکید بر این که نارضایتی شرکت های دانش بنیان در این خصوص، انتقاداتی را به عملکرد وزارت صمت وارد کرده است، افزود: در مجمع تشکل های دانش بنیان تلاشمان بر این بوده که حافظ منافع شرکت های نوآور و استارت آپ ها باشیم و از آنجائیکه این دستورالعمل وزارت صمت با قوانین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم خوانی ندارد؛ در تلاشیم با ایجاد اصلاحاتی در رویکردهای قانونی، زمینه ای فراهم نماییم تا شرکت های دانش بنیان با همان رویه گذشته که با کمک مجمع تشکل های دانش بنیان و از اتاق تجاری ایران مبادرت به ستاندن یا تمدید کارت تجاری می کردند، اقدام نمایند.
وی اظهار نمود: یکی از اصلاحاتی که می توان در این عرصه انجام داد، این است که شرکت های نوپا عضو تشکل های تخصصی و اتاق تجاری شوند؛ چونکه، عضویت در تشکل ها با ایجاد شبکه سازی بین شرکتها امکان بازاریابی و جذب سرمایه گذار را برای آنها فراهم آورده و خیلی از چالش های آنها را مرتفع می کند.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب