علوم هوا فضا

ذخایر ژنتیكی باارزش گل های بومی، ظرفیتی مغفول در كارآفرینی و اشتغالزایی دانش بنیان

ذخایر ژنتیكی باارزش گل های بومی، ظرفیتی مغفول در كارآفرینی و اشتغالزایی دانش بنیان

رییس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با اشاره به غنای بالای ذخایر ژنتیکی گل و گیاهان بومی ایران بر ضرورت بهره برداری اصولی از آنها در امتداد تولید پایدار گل و حفاظت از منابع ژنتیکی موجود تاکید نمود.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، پژمان آزادی که در آستانه ۲۵ خردادماه، روز ملی گل سخن می گفت، اظهار نمود: مراسم روز ملی گل امسال در قالب وبیناری با موضوع «گل و گیاهان بومی با تاکید بر بافت تاریخی تهران» انجام می شود. در این وبینار که به همت انجمن عمارات محروسه ایران و با مشارکت انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار می شود، ضمن معرفی گل و گیاهان بومی و بررسی ظرفیت ها و چالش های بهره برداری از این منابع، مزایای استفاده از آنها در عمارت ها و مجموعه های تاریخی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به گردش مالی ۳۰۰ میلیارد دلاری حوزه گل و گیاه دنیا و سهم اندک ایران از این بازار رو به گسترش، اظهار داشت: گل و گیاهان زینتی صرفنظر از ارزش فوق العاده اقتصادی در حفظ محیط زیست و همین طور شادی و سلامت روانی جامعه نیز از اهمیت خاصی برخوردار می باشند که طی تحقیقات و مقالات گوناگون علمی بر این جنبه از فواید گل و گیاهان تاکید گردیده است. یکی از این موثرترین راهکارهای تولید پایدار و رونق حوزه گل و گیاهان زینتی ایران، استفاده از گیاهان بومی در فضای سبز شهرهاست که به سبب سازگاری با آب و هوای محیط به کاهش اثرات گازهای گلخانه ای و حفاظت محیط زیست هم کمک می کنند.

آزادی با اشاره به وجود ذخایر فراوانی از گل های زینتی همچون گونه های مختلف زنبق در استان های شمال شرقی، مرکز و غرب کشور، لاله واژگون در مناطق غرب و شمال شرقی کشور و حتی کرمان و گل جام زرین در غرب و شمال کشور، اظهار نمود: این گیاهان قسمتی از ذخایر ژنتیکی باارزش کشور هستند که در صورت برداشت بی رویه و غیر اصولی به مرور نابود می شوند، اما با بهره برداری علمی و اصولی از آنها ضمن ایجاد زمینه ای مناسب برای درآمدزایی در زمینه گل و گیاه، کمک شایانی به شناسایی، حفاظت و تنوع بخشی به این منابع ژنتیکی باارزش می شود.
وی با اشاره به فعالیت مراکز تحقیقاتی مختلف همچون پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه حفاظت، ارزیابی و تولید پایدار گیاهان زینتی، اظهار نمود: هم اکنون دانش بهره گیری از ذخایر ژنتیکی و دانش به نژادی ارقام تجاری را در اختیار داریم که لازم است در گیاهان بومی هم از آن استفاده نمائیم.
رییس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران در ادامه در بیان راهکارهایی که می توانند به بهره برداری اصولی از گل و گیاهان بومی در کشور کمک کنند، اظهار داشت: ایجاد بانک ژن گل و گیاهان زینتی بومی چه در محل رویشگاه های طبیعی و چه در مراکز بانک ژن، استفاده و معرفی گیاهان زینتی بومی در فضای سبز شهرها و ایجاد شرکت های دانش بنیان در زمینه به نژادی گیاهان زینتی و معرفی ارقام جدید همچون راهکارهای مؤثر در توسعه این بخش است. با ایجاد شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاری در تولید تجاری گل و گیاهان بومی که مستلزم دسترسی به منابع ژنتیکی این گیاهان است، ضرورت حفظ منابع ژنتیکی موجود و پشتیبانی از بانکهای ذخایر ژنتیکی هم جدی تر گرفته شود.
وی با بی مورد دانستن برخی ابراز نگرانی ها درباب بهره برداری از ذخایر گیاهان زینتی بومی، اظهار داشت: رها کردن و عدم بهره برداری از گیاهان باارزش بومی، هیچ کمکی به حفظ آنها و حراست از محیط زیست نمی کند، بلکه زمینه را برای جولان سودجویان و برداشت غیر اصولی و نهایتا نابودی این منابع فراهم می آورد. در صورتیکه با بهره برداری علمی و آینده نگرانه از آنها ضمن درآمدزایی و کمک به معیشت کشاورزان در مناطق مختلف کشور به توسعه برنامه های به نژادی و ایجاد ارقام متنوع جدید این گیاهان کمک می شود.
آزادی در ادامه با اشاره به رسالت و کارهای متنوع انجمن گل و گیاهان زینتی در توسعه علمی و دانش بنیان صنعت گل و گیاه ایران، اظهار نمود: انجمن علاوه بر برگزاری کنگره های ملی و بین المللی گل و گیاهان زینتی و مراسم هایی مثل بزرگداشت روز ملی گل و انتشار نشریات مختلف و خبرنامه های دوره ای، سلسله وبینارهای علمی ماهانه ای را هم برای انتقال دانش تخصصی و یافته های جدید علمی و کمک به استارتاپ های این حوزه تدارک دیده که بحث سرمایه گذاری اصولی در گلخانه ها و فضای سبز، فرصت ها و چالش های کشت بافت و معرفی گیاهان زینتی بومی همچون موضوعات وبینارهای آتی است.
به نقل از انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران، رییس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با دعوت از عموم علاقه مندان به شرکت در وبینار روز ملی گل که ۲۵ خرداد ماه از ساعت ۱۰: ۳۰ تا ۱۳: ۳۰ در نشانی الکترونیکی Https: //vc.areeo.ac.ir/ch/imamch2 برگزار می شود، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این رویداد بتواند در معرفی ظرفیت ها و ضرورت های بهره برداری از گل و گیاهان زینتی بومی، حفظ منابع ژنتیکی موجود و رونق تولید و صادرات در این عرصه مؤثر باشد.



1400/03/24
23:04:41
0.0 / 5
761
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , دانش بنیان , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
هوا فضا هوافضا