هوافضا- علوم هوایی

پای حرف های مخترع جوان تبریزی

پای حرف های مخترع جوان تبریزی

به گزارش هوا فضا آذربایجان شرقی مخترع جوان تبریزی از انگیزه های خود برای طراحی ربات یدک کش خودرو و دستگاهی برای کاهش درد بیماری ام اس می گوید.



نوید نکته سنج، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته ی طراحی صنعتی از دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در تشریح طرح های گروهی خود در زمینه ی صنعت، اظهار نمود: طرح اول ما که در آخرین مرحله ثبت بعنوان طرح صنعتی قرار دارد و منتظر تایید رئیس سازمان ثبت اسناد کشور است، در زمینه حمل و نقل و به عنوان «یدک کش رباتیک» است.

وی اضافه کرد: این ربات، به صورت خودران بوده و نسل جدیدی از یدک کش ها را نشان داده است که می تواند تجاری سازی شده و به بخش حمل و نقل کمک نماید.
وی در مورد دلیل طراحی این محصول، تصریح کرد: در جامعه آماری مانند آمریکا، سالانه بالغ بر ۶۹ میلیون مورد خرابی خودرو بنا به علل مختلف مشاهده می شود که احتیاج به انتقال دارد. در این حالت اگر خودرو در وسط بزرگراه و یا جاده خراب شود، استرس بالایی را در راننده و سرنشینان ایجاد می کند، در نتیجه ما تصمیم گرفتیم که برای این مورد یک چاره اندیشی نماییم.

نکته سنج اضافه کرد: تیم ما علل خرابی خودرو ها، احساسات سرنشینان در زمان خرابی و... را بررسی نموده و به این نتیجه رسیدیم که باید وسیله ای طراحی شود که با سرعت بالا و هوشمند بتواند سیستم امداد رسانی یدک کشی معمولی را اصلاح نماید.

وی همینطور اظهار داشت: رانندگان یدک کش معمولاً برای تعمیر خودرو ها، مبالغ بالایی را دریافت کرده و در اکثر موارد هم به صورت اصولی کار خویش را انجام نمی دهند که این امر باعث ضرر رانندگان می شود و ما در این طرح خود، می گوییم که باید در جاده ها به ازای هر ۲۰ متر یک ربات یدک کش مستقر شود تا بمحض خرابی خودرو، آنرا تشخیص داده و امدادرسانی به خودرو را آغاز کند که این امدادرسانی در سریع ترین زمان ممکن انجام گرفته و ربات یدک کش در مرحله ی اول، خودرو را یدک کشیده و سپس بر مبنای سنسورهایی که بر روی آن تعبیه شده است، تا به صورت هوشمندانه عمل کند، عملیات یدک کشی را آغاز می کند.

طراحی ربات یدک کش تنها در ۲۸ روز

وی در مورد زمان طراحی این ربات هم اظهار داشت: از زمان تصمیم گیری برای طراحی تا روز اتمام طرح، تنها ۲۸ روز صرف کردیم و ما این طرح را با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا« IOT » و با یک اپلیکیشنی که خودمان طراحی کردیم، اجرایی می نماییم. اپلیکیشن طراحی شده، نتیجه یدک کشی، علت یابی خرابی، نحوه تعمیر و... را به راننده مدنظر اطلاع می دهد.

این جوان مخترع تبریزی با بیان اینکه طرح یدک کش رباتیک می تواند یک طرح جدید کاربردی برای جامعه باشد، اضافه کرد: طرح های دیگری با تفاوت های مختلف نسبت به طرح ما در داخل و خارج کشور وجود دارد اما اهداف ما در طراحی این محصول را پوشش نمی دهند.

کسب نشان طلا و چهار عنوان شایسته تقدیر از مسابقات بین المللی طرح صنعتی آمریکا

وی، از شرکت طرح ربات یدک کش در مسابقات مختلف اطلاع داد و اضافه کرد: این طرح را ابتدا برای تست کارایی به مسابقه بین المللی طرح صنعتی آمریکا که داوران بین المللی و طراحان بزرگی در آن حضور داشتند، ارسال کردیم که موفق به کسب نشان طلا شده و در محورهای دیگر هم چهار جایزه شایسته تقدیر دریافت کرد. بر این اساس مطمئن شدیم که می توانیم بر روی این طرح کار بیشتری انجام دهیم.

وی در مورد اعضای گروهی که او را در ساخت این ربات همراهی کردند هم اظهار داشت: خانم مژگان کمری، آقای سهند رحمانی خاکی، آقای محسن حسین پور و بنده اعضای گروه ساخت ربات یدک کش را تشکیل می دهیم که لازم می دانم از زحمات آقای دکتر بهروز محمودزاده که بعنوان مشاور این پروژه ما را یاری کردند، تشکر کنم.

اختراع دیگر؛ دستگاهی برای کاهش درد بیماری MS

نکته سنج در مورد طرح دوم هم اظهار داشت: افراد مبتلا به MS گاه به گاه بی حسی یا سبکی عضلات را در هنگام حملات عصبی تجربه می کنند که این وسیله به منظور راحت گذر کردن از این شرایط طراحی شده است که با استفاده از این وسیله فرد گرفتار حمله، می تواند درد ناشی از بی حسی و سبکی عضله را با فعال کردن لحظه ای عصب ها کم کند.

وی افزود: افراد دارای بیماری MS به علت ضعیف شدن عضلات و صدمه دیدن عصب های بدن، در انجام امور روزانه خود (راه رفتن، برداشتن وسایل و... ) گرفتار مشکل می شوند و بنابراین ورزش کردن برای کمک به تقویت عضلات امری بسیار ضروریست بنابراین بیماران MS با استفاده از این دستگاه در طول روز می توانند اندکی به تقویت عضلات خود کمک کنند.

وی تصریح کرد: این وسیله پرتابل بوده و کاربر می تواند آنرا همراه خود در همه جا داشته باشد و با استفاده از شوک این دستگاه حتی کار کردن در منزل و... هم می تواند ورزش خوبی برای تقویت عضلات باشد، باتوجه به شرایط سخت بیمار نحوه استفاده از آن آسان بوده و دارای طراحی یوزر فرندلی می باشد و کاربر می تواند به سادگی از اپلیکیشین طراحی شده استفاده کند؛ همینطور ورزشکاران هم می توانند برای فعال نگه داشتن عصب ها و تقویت عضلات خود در طول روز از این دستگاه استفاده کنند. این محصول در واقع قطعه کوچکی از فیزیوتراپی است و می تواند تا حدودی از میزان وخامت شرایط قبلی را بهبود بخشد تا بیمار با خیالی آسوده تر بتواند به دکتر رجوع کند.

کسب نشان نقره و دو عنوان شایسته تقدیر از مسابقات بین المللی طرح صنعتی آمریکا

این مخترع جوان تبریزی اضافه کرد: اعضای گروه طراحی این محصول هم متشکل از خانم مژگان کمری، آقای سهند رحمانی، خانم شهرزاد امینازاده و بنده بود که این طرح هم در مسابقه بین المللی طرح صنعتی آمریکا، نشان نقره و دو عنوان شایسته تقدیر را دریافت کرد و ما مطمئن شدیم که می توانیم این طرح را گسترش داده و بیشتر بر روی آن کار نماییم.
این مخترع جوان تبریزی با اشاره به اینکه طراحان صنعتی، بعنوان یک پزشک در جامعه محسوب می شوند، اظهار داشت: پایه و اساس هر چیزی را که در اطراف میتوان دید، توسط طراحان صنعتی طراحی می شود و در واقع طراحان صنعتی به دنبال حل مشکلات جامعه نیزهستند و ما بعنوان یک طراح باید محصولاتی را با اهداف مشخص و به شرط کمک به جامعه پایه ریزی نماییم تا تأثیر آن در جامعه دیده شود.

وی متذکر شد: رویکرد ما در طراحی دو محصول مذکور (و سایر محصولات)، عرضه خدمات کارآمدتر در حوزه محصولات مشابه است بگونه ای که کیفیت و ایجاد تجربه کاربری در محصولات ما، ارتقاع قابل توجهی با محصولات قبلی داشته است.

طراحان و مخترعان جوان نیازمند انگیزه و حمایت هستند

وی تصریح کرد: بنده تابحال با گروههای طراحی بسیاری در ابعاد مختلف کار کرده ام و می توانم به جرأت بگویم که علاقه برای کار وجود دارد اما این جوانان نیازمند تعامل با صنعت و بازار هستند و در واقع تجاری سازی هر ایده ای جزو اهداف تمامی طراحان صنعتی است و هر طراح می خواهد که حاصل دست رنجش بوسیله ی یک ارگان حمایت شود و حتی پیاده سازی آنرا در سطح دنیا ببیند.

نمی توانیم سال ها منتظر حمایت مسؤلان از طرح خود باشیم

نکته سنج اضافه کرد: در بحث فروش و پشتیبانی از طرح ما هم هر ارگانی که خواستار آن باشد، ما آمادگی خویش را اعلام می نماییم اما نباید از ما انتظار داشته باشند که چندین سال صبر نماییم تا محصول ما تجاری سازی شود چونکه طراحی ها معمولاً تاریخ انقضا دارند و اگر طرحی از این تاریخ عبور کند، امکان دارد چندین طرح همانند آن در سطح دنیا به بازار آمده و یا حتی اجرا شوند. از طرفی هزینه ساخت و تولید محصولات هم به شدت بالا است و برای تکمیل طرح، احتیاج به حمایت داریم.

وی اضافه کرد: فعلاً در مورد پشتیبانی از این طرح ها با ارگانی صحبت نکرده ایم و الان در مرحله رونمایی هستیم ومی خواهیم طرح خویش را به روزرسانی کنیم؛ البته شکی نیست که همه ی ما دوست داریم طرح خویش را در داخل کشور خودمان به نتیجه برسانیم.

عدم حمایت و بی توجهی مسؤلان نسبت به طراحان صنعتی، عامل اصلی مهاجرت به کشورهای دیگر است

این مخترع تبریزی با بیان اینکه طراحی صنعتی در ایران بعنوان یک بخش ضعیف دیده می شود، اضافه کرد: سالانه تعداد زیادی از طراحان صنعتی در کشور مبادرت به مهاجرت از کشور می کنند چونکه دست رنجشان در داخل کشور بی ارزش تلقی می شود و انگیزه برای ادامه کار ندارند. از طرفی عدم پشتیبانی از آنها سبب شده تا طراحان صنعتی داخلی به جای کار کردن در زیر مجموعه یک شرکت، خودشان تیم تشکیل داده و بدون هیچ گونه توجهی از جانب مسؤلان کار کنند.

وی بیان نمود: امیدواریم زمانی برسد که ارزش کار طراحان صنعتی در داخل کشور بیشتر دیده شود و طراحان واقعی در شرکت ها و کارخانجات آغاز به کار کنند.

وی تصریح کرد: علیرغم این که شعارهای بسیاری برای پشتیبانی از علم و تولید زده می شود اما تابحال در این خصوص چندان پیشرفتی نداشتیم، چونکه عده ای از مسؤلان یا واقعا نمی خواهند طرح های طراحان واقعی و اهل کار را ببیند و یا قصد پشتیبانی از آنها را ندارند.




1400/11/02
15:54:18
0.0 / 5
843
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا