گرانی خودرو عرضه خودرو های فرسوده را کاهش داد

هوا فضا: رییس انجمن مراکز اسقاط خودرو کشور از بازبینی در نرخ گواهی اسقاط و اعلام قیمت های کارشناسی جدید در ماه جاری آگاهی داد.
به گزارش هوا فضا به نقل از خبر آنلاین، حسن کریمیان رییس انجمن مراکز اسقاط خودرو کشور، ضمن اشاره به آخرین وضعیت عملکرد مراکز اسقاط در کشور اظهار نمود: درحال حاضر آمار اسقاط خودرو روی رقم ۱۰۰ هزار دستگاه قرار دارد که این آمار نسبت به سال قبل کاهشی است و هرچند قیمت برگه اسقاط افزایش پیدا کرد، اما به سبب این که این ارقام هم خوانی واقعی با شرایط کف بازار ندارد، استقبالی از جانب مالکان صورت نمی گیرد.
اقتصادآنلاین در خبری نوشت: وی ادامه داد: امروز در کف بازار هیچ خودرویی با قیمت ۱۸۰ میلیون تومان پیدا نمی شود و مالک ترجیح می دهد بطورمثال با هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی، خودرو فرسوده خویش را تعمیر و برای مدتی از آن استفاده نماید و این در شرایطی است که کف قیمت موتورسیکلت در بازار به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است، به عبارتی حتی با هزینه اسقاط خودرو فرسوده نمی توان یک موتور سیکلت خریداری کرد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو های کشور اشاره کرد: مقرر شده تا قیمت گواهی اسقاط خودرو به روز رسانی شود، اما این روند باید مسیر کارشناسی خویش را طی کند؛ ابتدا باید قیمت های کف بازار دریافت و به دقت بررسی و تجزیه وتحلیل شود و در هیات مدیره انجمن مورد بررسی قرار بگیرد تا به نرخی برسیم که هم برای مالک و مراجعه کننده توجیه و سود داشته باشد و هم فشار مضاعفی به مصرف کننده وارد نکند.
کریمیان در ارتباط با موضوع افزایش قیمت گواهی خودرو و نقش آن بر هزینه های خودروسازان اظهار داشت: باید درنظر داشت که هزینه غائی گواهی ها را خودروساز پرداخت نمی کند، بلکه این هزینه مستقیما از جیب مردم و خریداران غائی تامین می شود. از یک سو دارندگان خودرو های فرسوده از ضعیف ترین اقشار جامعه هستند و از جانب دیگر مصرف کننده غائی خودروی صفر نیز مردم هستند؛ ازاین رو با احتیاط اعمال ملاحظات، قیمت گواهی اسقاط را افزایش داد.
وی در جواب سوالی درباره ی قیمت پیشنهادی جدید گواهی اسقاط اظهار داشت: هنوز قیمت پیشنهادی غائی مشخص نشده و بعد از نتیجه گیری کارشناسی، به احتمال بسیار زیاد در همین ماه جاری نرخ های جدید را اعلام می نماییم.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو های کشور ضمن اشاره به کاهش ورودی خودرو به مراکز اسقاط و خالی ماندن ظرفیت ها اشاره کرد: مراکز اسقاط کشور کاملا ظرفیت دارند، اما عرضه از جانب دارندگان خودرو های فرسوده خیلی کم شده است؛ بطوریکه اگر قبل از این در هر مرکز روزانه ۱۰ مراجعه کننده داشتیم، امروز به یک یا دو مراجعه کننده کاهش یافته؛ چونکه نرخها با واقعیت کف بازار نمی خواند.
کریمیان اظهار داشت: عرف جهانی و استاندارد معقول اینست که ارزش اسقاط ۲۰ درصد قیمت یک خودرو باشد؛ اگر امروز میانگین قیمت خودرو های تولیدی را درنظر بگیریم به رقم دو میلیارد تومان می رسیم که ارزش ۲۰ درصدی آن به ۴۰۰ میلیون تومان می رسد. اگر امروز ارزش گواهی ۴۰۰ میلیون تومان تعیین شود فروشنده و متقاضی اسقاط وجود خواهد داشت، اما از آن سو پرداخت چنین رقمی برای خریدار خودروی نو و مصرف کننده دشوار خواهد بود؛ ازاین رو باید تعادلی ایجاد کرد تا هر دو طرف منتفع شوند.
وی اضافه کرد: درحال حاضر منابعی در چارچوب صندوق هایی همچون صندوق «سها» در اختیار وزارت صمت و سازمان های مرتبط وجود دارد که از سال قبل باقیمانده و منابع امسال نیز به آن افزوده می شود. اگر این منابع به حوزه اسقاط خودرو های فرسوده اختصاص پیدا کند، گره گشا خواهد بود.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو کشور تصریح کرد: برخی اقدامات پایلوت انجام شده مانند بهینه سازی انرژی در بعضی از شهرها یا طرح تعویض موتور کولرها شاید در جای خود مثبت باشد، اما مسئله مهم، رعایت قاعده اهم و مهم می باشد. امروز بحث خودرو های فرسوده مستقیما با مرگ ومیر و سلامت مردم پیوند خورده است؛ کمااینکه طبق آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالانه ۵۰ هزار مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا ثبت می شود و از میان حدود ۲۰ هزار کشته تصادفات جاده ای نیز بالاتر از ۳۰ درصد آن معادل حدود ۷۰۰۰ نفر به نقص فنی و فرسودگی خودرو ها نسبت داده می شود؛ ازاین رو اولویت قطعی اختصاص منابع باید به سوی نوسازی خودرو های فرسوده باشد.
وی با مقایسه تراز مصرف و ساخت خودرو و اثر آن بر ترافیک و هدررفت بنزین اشاره کرد: مصرف سالیانه خودرو در کشور حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه برآورد می شود، در حالیکه تیراژ تولید سال قبل حدود ۹۰۰ هزار دستگاه بود و اگر طبق تکالیف برنامه هفتم توسعه در بهترین حالت سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده از چرخه بیرون برود، در مقابل حجم بسیار بیشتری خودرو وارد چرخه عبور می شود. در بهترین رکورد ثبت شده در سال ۱۴۰۳ تنها ۳۵۰ هزار دستگاه اسقاط شد؛ حتی اگر امسال هدف ۵۰۰ هزارتایی محقق شود، باز هم خودرو های ورودی بالاتر از خروجی بوده و بر ترافیک قفل شده شهرها افزوده خواهد شد که در این شرایط خودرو فرسوده چندین برابر یک خودرو نو سوخت مصرف کرده و آلایندگی بمراتب بیشتری تولید می کند.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو های کشور تصریح کرد: در حالی که برای پیموده شدن یک مسیر ۲۰ دقیقه ای باید دو ساعت در ترافیک ماند و کشور برای واردات بنزین ناچار به پرداخت دلار است، سزاوار نیست که بنزین به صورت بی رویه در خودرو های فرسوده بسوزد.
وی در انتها اظهار داشت: حدود ۴۰ درصد خودرو های تولیدی و وارداتی جدید وارد استان تهران می شوند و خودرو های مختلفی نیز از شهرستان ها به پایتخت سرازیر می شوند. دولت باید اولویت اصلی خویش را بر تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و عرضه تسهیلات و وام های مؤثر برای نوسازی بگذارد؛ چونکه در شرایط فعلی که مالک خودرو معمولی (غیر از حمل و نقل عمومی مانند تاکسی) برای خودروی فرسوده اش ۱۸۰ میلیون تومان دریافت می کند و از هیچ گونه تسهیلاتی هم بهره مند نمی گردد، انگیزه ای برای تحویل خودرو نخواهد داشت و دولت تنها با اختصاص بودجه و تسهیلات بانکی واقعی می تواند این پروسه ملی را به حرکت درآورد.
منبع: aero-space.ir
این مطلب هوافضا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران هوافضا در مورد این مطلب