هوافضا- علوم هوایی

دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد

دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد

هوا فضا: اختراع کاربردی دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، با عنوان دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه {زنبور عسل} مجهز به حسگر بیهوشی از طرف مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت گردید.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، مصطفی شهبازی پاچال، دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان و اهل شهرستان دلفان اظهار داشت: یکی از ظرفیتهای استان لرستان، زنبورداری و تولید عسل است؛ اختراع اینجانب در امتداد این ظرفیت ها و ارتقای تولید است.
شهبازی پاچال اضافه کرد: «نژاد زنبورهای ایرانی دارای ضعف هایی است؛ تلاشم این بوده است با این اختراع، ضعف ها رفع شود».
وی افزود: نژادهای مختلف زنبور در جهان را مورد بررسی علمی و تحقیقاتی قرار دادم؛ با تلقیح مصنوعی می توان در نژاد مورد نظر، نقاط ضعف را برطرف کرد.
دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان، گفت: رفتار نیش زنی زنبورهای بومی ایران، شدید است؛ این یک ضعف است؛ برای اینکه رغبت زنبوردار برای رسیدگی به کندوها، کمتر می شود؛ دستگاه اختراع شده توسط اینجانب، بر طبق تلقیح مصنوعی، موجب حل این ضعف می شود.
شهبازی پاچال افزود: توانایی زنبورهای بومی برای سپری نمودن فصل سرد زمستان، پایین است؛ به همین علت، در فصل زمستان، زنبورداری بومی بدون تلقیح مصنوعی، بین 40 تا 50 درصد تلفات دارد؛ این، یک نقطه ضعف است؛ با تلقیح مصنوعی بوسیله دستگاه مذکور، این ایراد رفع خواهد شد.
وی، اشاره کرد: «زادآوری و تولید محصولات برخی زنبورهای بومی، پایین است؛ بوسیله تلقیح مصنوعی دستگاه مذکور، این ضعف هم رفع می شود».
شهبازی پاچال اشاره کرد: اگر دستگاه به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه برسد می توانیم صادرات هم داشته باشیم.
وی از رییس دانشگاه لرستان، علی نظری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، مصطفی کرم پور و دکتر امین جایدری، رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان به خاطر استقبال و پشتیبانی از اختراع مذکور، سپاس گزاری کرد.




منبع:

1403/02/08
19:38:35
0.0 / 5
289
تگهای خبر: دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا