علوم هوا فضا
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

پارك فناوری پردیس باز هم بزرگتر شد

پارك فناوری پردیس باز هم بزرگتر شد

به گزارش هوا فضا معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از هموار شدن راه برای تحقق شهر نوآور با توسعه ناحیه نوآوری پردیس اطلاع داد و اظهار داشت: ۱۰۰۰ هكتار اراضی ملی در محدوده جنوب پارك فناوری پردیس قرار دارد كه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همكاری استانداری تهران، مصوب شد در گام نخست حدود ۴۰۰ هكتار از این اراضی به ناحیه نوآوری پردیس اختصاص یابد.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، ستاری با بیان این که حالا با ایجاد ناحیه نوآوری در کنار پارک فناوری پردیس، زیست بوم نوآوری و فناوری توسعه خواهد یافت، اظهار نمود: شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه هفتم مهرماه سالجاری، مبحث جانمایی پارک علم و فناوری در حریم شهر پردیس را مورد بررسی قرار داد و با جانمایی ناحیه نوآوری در اراضی یاد شده تحت کاربری علوم، تحقیقات و فناوری موافقت نمود.
ستاری افزود: ناحیه نوآوری فراتر از شرکت ها است و بخش های زنجیره زیست بوم نوآوری در آن گرد هم آمده اند تا تمام نیازهای توسعه فناوری و نوآوری در این ناحیه تأمین شود.
وی افزود: مجموعه چرخ های زنجیره فناور و نوآور گردآمده در ناحیه نوآوری، در واقع یک شهر فناور و نوآور را شکل می دهند. از مراکز خرید، سکونتگاه، دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و دیگر بخش های زیست بوم نوآوری در این ناحیه گرد هم می آیند و شهر نوآور را شکل می دهند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، با بیان این که پارک فناوری پردیس هسته اصلی شکل گیری شهر نوآور خواهد بود، اعلام نمود: ناحیه نوآوری پردیس تهران بعنوان پیشران آینده اقتصاد کشور و جایگزین منابع نفتی با جذب استعدادها و متخصصان داخل و خارج از کشور با استفاده از توانمندی های شرکت های فناور و نوآور، بستری برای یکپارچگی بین سه رکن منطقه نوآوری، منطقه صنعتی و منطقه مسکونی را در شرق استان تهران بوجود آورده است.
ستاری انعقاد تفاهم نامه ای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری تهران را در جهت توسعه این زیست بوم در شرق تهران دانست و اظهار داشت: پیش از این هم تفاهم نامه ای با هدف تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری استان تهران با مرکزیت شرق استان و استفاده از حداکثر ظرفیت ها و امکانات و تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری تهران برای توسعه سخت افزاری و نرم افزاری ناحیه نوآوری پردیس به امضا رسید.
ستاری، ایجاد نواحی و مراکز نوآوری را الگویی اثربخش در توسعه اقتصاد دانش بنیان دانست و اظهار نمود: الگوهای موفق از ناحیه ها و مراکز نوآوری با کارکردهای علمی، پژوهشی و تولیدی در دنیا وجود دارد. همچون دره سیلیکون آمریکا که ۶۷ سال پیش کار خویش را شروع کرده و ۳ میلیون جمعیت دارد و ۵۰۰ هزار نفر شغل نوآورانه هم در آن بوجود آمده است، همینطور می توان به «دایدوک» کره جنوبی، «سوژوی» چین و «هسینچوی» تایوان اشاره نمود که هر کدام بر مبنای دامنه جغرافیایی و عملکردی، به ترتیب با ۵۶ هزار نفر، ۷۰۰ هزار نفر و ۱۵۰ هزار نفر شغل نوآورانه فعالیت می نمایند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اضافه کرد: تمامی نواحی نوآوری در دنیا از یک هسته مرکزی شکل گرفته و بر مبنای ظرفیت های منطقه ای گسترش پیدا کرده و تبدیل به نواحی ویژه نوآوری شده اند، بر این اساس در منطقه شرق تهران، پارک فناوری پردیس بعنوان بزرگترین پارک فناوری کشور، هسته اصلی ناحیه نوآوری پردیس را شکل داده است.
او همینطور با اشاره به ظرفیت های پردیس برای تبدیل مشکلات پایتخت به کسب وکارهای نوآورانه و اشتغال آفرین، اظهار داشت: پارک فناوری پردیس بعنوان یکی از بهترین موقعیت های جغرافیایی برای تاسیس ناحیه ویژه نوآوری در ایران، می تواند بستری برای حل نیازهای نوآورانه کلان شهر بزرگ تهران، ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده باشد و پایتخت را به یک شهر هوشمند بدل کند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهر پردیس با ۴ هزار و ۱۵۰ هکتار، ۱۷۰ هزار نفر ساکن یکی از بهترین موقعیت های جغرافیایی برای تاسیس ناحیه نوآوری در ایران است. این موقعیت به دانشگاه آزاد اسلامی رودهن، دانشگاه پیام نور پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه نوآوری پردیس، مرکز ارتباطات ماهواره ای بومهن و پژوهشگاه علوم شناختی قابل اتصال است.
چشم انداز ناحیه نوآوری پردیس در فاز اول، بر اساس برنامه زمان بندی پنج ساله و تا سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است، این ناحیه در فاز اول به وسعتی به مساحت ۱۱۵ هکتار عملیاتی خواهد رسید، همینطور در این زمان امکان حضور ۵ هزار دانشجو، ۲۰ هزار فعال، یک هزار شرکت، ۱۰۰ متخصص ایرانی بازگشته به کشور فراهم خواهد شد، از وجه تجاری هم این ناحیه توانایی دستیابی به ۱۲۰ میلیون دلار صادرات و ۳۰ هزار میلیارد تومان فروش را خواهد داشت.




منبع:

1399/08/04
19:26:16
5.0 / 5
1785
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا